Πανεπιστήμιο Κρήτης: Νέος Πρύτανης ο καθηγητής Γιώργος Κοντάκης

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Νέος Πρύτανης ο καθηγητής Γιώργος Κοντάκης

Το πρυτανικό σχήμα του κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής και νέου Πρύτανη Γιώργου Κοντάκη αναδείχθηκε πρώτο στις Πρυτανικές εκλογές του Πανεπιστημίου Κρήτης που πραγματοποιήθηκαν χθες  με πολύ υψηλό ποσοστό συμμετοχής και ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Ευχαριστήριο μήνυμα Γ. Κοντάκη προς τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης:


"Αγαπητά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύ μεγάλη συμμετοχή στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία ανάδειξης της νέας Πρυτανικής Αρχής που σηματοδοτεί το κοινό ενδιαφέρον και αγωνία για το μέλλον του Πανεπιστημίου μας. Αισθανόμαστε μεγάλο το βάρος της ευθύνης που μας αναθέσατε και δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλατε για να πραγματώσουμε τις προσδοκίες όλων, για ένα Πανεπιστήμιο πρότυπο στην εκπαίδευση, την έρευνα και τη σχέση του με την κοινωνία."

Το μήνυμα του νυν Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή, Παναγιώτη Τσακαλίδη, προς τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας για την εκλογή νέου Πρύτανη:

"Ευχαριστούμε θερμά όσες και όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους. Δώσαμε τον αγώνα τον καλό. Η ικανοποίηση θα μας μείνει, παρά το αποτέλεσμα. Ευχόμαστε στον κ. Κοντάκη και στο σχήμα του να έχουν μια ευδόκιμη θητεία προς όφελος του Πανεπιστημίου που όλοι θέλουμε να το δούμε να ανταποκρίνεται κατά τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες της έρευνας, της εκπαίδευσης και της κοινωνίας."

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Πρυτανικών Εκλογών, το σχήμα του Γιώργου Κοντάκη έλαβε συνολικά 269 ψήφους ενώ το σχήμα του Παναγιώτη Τσακαλίδη έλαβε 156

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Σε δήλωσή του στην «Κ.Ε» μετά την εκλογή του ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης έκανε λόγο για μια ημέρα που δίνει στη νέα Πρυτανική αρχή «τη σημαντική ευθύνη να οδηγήσουμε το ίδρυμα στα επόμενα τέσσερα χρόνια» αναδεικνύοντας ιδιαίτερα την ανάγκη για ενότητα με κοινό στόχο τα μέγιστα δυνατά οφέλη  για το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

 Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους στήριξαν την υποψηφιότητα του σχήματος Κοντάκη  και τον Παναγιώτη Τσακαλίδη καθώς και όσους συμμετείχαν ως υποψήφιοι στο πρυτανικό σχήμα τονίζοντας πως «η επόμενη ημέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα» και πρόσθεσε: «Το Πανεπιστήμιο Κρήτης μόνο να κερδίσει μπορεί από αυτό  τα επόμενα χρόνια».

ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ Η ΝΕΑ ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ

Ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης,  κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής,  Γιώργος Κοντάκης και το πρυτανικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Γιώργος Κοσιώρης, ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Δημήτρης Μυλωνάκης, ο Καθηγητής «Βιολογίας-Φυσιολογίας Θαλάσσιων Οργανισμών» στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Μιχάλης Παυλίδης και ο Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας και νυν Αντιπρύτανης προσωπικού και φοιτητικής μέριμνας Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα οριστούν με απόφαση του Πρύτανη οι νέες αρμοδιότητες των Αντιπρυτάνεων. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον νέο νόμο πλέον δεν θα υπάρχουν πλέον αναπληρωτές του Πρύτανη όπως παλαιότερα.

Υπενθυμίζεται πως στο Πρυτανικό σχήμα του καθηγητή στο τμήμα επιστήμης υπολογιστών  Παναγιώτη Τσακαλίδη υποψήφιοι ήταν οι Αγγέλα Καστρινάκη, καθηγήτρια νεοελληνικής φιλολογίας στο τμήμα φιλολογίας (Ρέθυμνο) του πανεπιστημίου Κρήτης και κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, ο Ανδρέας Φουντουλάκης, καθηγητής στο παιδαγωγικό τμήμα προσχολικής εκπαίδευσης (Ρέθυμνο), ο Δημήτρης Παπάζογλου, καθηγητής τμήματος επιστήμης και τεχνολογίας υλικών (Ηράκλειο) και ο Γιάννης Ρωμανός, καθηγητής της ιατρικής σχολής (Ηράκλειο).

Η θητεία της νέας πρυτανικής αρχής θα είναι τετραετής αντί για τριετής που ήταν μέχρι σήμερα, θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου 2020 και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2024.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr