Ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Παραιτήθηκε από τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Οδυσσέας Ζώρας ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης ορίζεται ο (μέχρι χθες) Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού, Υποδομών και Ανάπτυξης, Παναγιώτης Τσακαλίδης.

O κ. Παναγιώτης Τσακαλίδης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Το βιογραφικό του νέου Πρύτανη

Ο Παναγιώτης Τσακαλίδης γεννήθηκε στις Σέρρες το 1967. Έλαβε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού με Άριστα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1990 και συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Southern California στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, από όπου έλαβε Μάστερ και Διδακτορικό στη Μηχανική Υπολογιστών το 1991 και 1995, αντίστοιχα. Κατά το διάστημα των σπουδών του έλαβε υποτροφίες από τα Ιδρύματα Κρατικών Υποτροφιών, Μποδοσάκη και Fulbright. 

Από το 2002 υπηρετεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, από το 2010 ως Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών. Χρημάτισε Πρόεδρος Τμήματος για δύο θητείες (2004-06 και 2014-16) και Πρόεδρος του Τεχνικού Συμβουλίου του ΠΚ από το 2010. 

Ο κ. Τσακαλίδης συνεργάζεται ερευνητικά με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, όπου είναι επικεφαλής του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Σήματος. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν την στατιστική επεξεργασία σημάτων με εφαρμογές σε συστήματα υπολογιστικής απεικόνισης και ασυρμάτων δικτύων αισθητήρων. Υπήρξε επόπτης 21 μεταπτυχιακών φοιτητών, 6 διδακτορικών διατριβών και 8 μεταδιδακτόρων. 

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 2 πατέντες, 5 κεφάλαια σε βιβλία, 35 εργασίες σε περιοδικά και 110+ εργασίες σε πρακτικά συνεδρίων. Έχει εκπονήσει ως επιστημονικός υπεύθυνος ή γενικός συντονιστής μεγάλο αριθμό ανταγωνιστικών ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών έργων συνολικού προϋπολογισμού πλέον των 4.5 εκατομμυρίων ευρώ για το ΠΚ και το ΙΤΕ.

Παραιτήθηκε ο Οδυσσέας Ζώρας από τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστήμιου Κρήτης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr