Στον «αέρα» φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Στον «αέρα» φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

«Θέατρο του παραλόγου» ήταν για ακόμα μια φορά η κατάσταση που επικρατούσε στην σύγκλητο του πανεπιστημίου Κρήτης με αφορμή την συζήτηση για το ζήτημα της εύρεσης λύσης για τα προβλήματα των εστιακών φοιτητών και την κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων και των πυρόπληκτων εστιακών τονίζει ο Φοιτητικός σύλλογος Βιολογικού Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πιο αναλυτικά ο σύλλογος φοιτητών αναφέρει:


«Εδώ και 9 μήνες Υπουργείο και Πρυτανεία κοροϊδεύουν ασύστολα τους συναδέλφους με τζούφιες υποσχέσεις μην δίνοντας λύση στα βασικά! Στο να έχουν οι φοιτητές αυτοί την δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους, να έχουν ένα χώρο να μείνουν το καλοκαίρι και την περίοδο της εξεταστικής! Για άλλα και άλλα η κυβέρνηση πρόλαβε να νομοθετήσει και να πάρει αποφάσεις πριν κλείσει η Βουλή και για ένα ζήτημα που τρέχει ήδη 9 μήνες είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για συνειδητή επιλογή να δημιουργείται το αδιέξοδο αυτό! Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες και εγκληματικές! 

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο υπουργός την ίδια ώρα που ανακοινώνει ενοίκια στις εστίες, που μετατρέπει και αυτός τους φοιτητές σε πελάτες, που βάζει με τα ακαδημαϊκά κριτήρια ακόμα περισσότερα εμπόδια στους φοιτητές, φαίνεται να δηλώνει ότι δεν νοιάζεται για το ζήτημα της άμεσης εύρεσης λύσης αφού στις 8 Ιουλίου δεν ξέρει αν θα συνεχίσει να είναι υπουργός (όπως ειπώθηκε), την ίδια ώρα που και η πρυτανεία πετάει το μπαλάκι των ευθυνών και με συνεχή δικαιολογίες δεν δίνει λύσεις… Έλεος πια!

  • Τι θα κάνουν οι συνάδελφοι που ξαφνικά πετιούνται έξω από τα σπίτια τους;
  • Πού και πότε θα γυρίσουν για να ετοιμαστούν για την εξεταστική;
  • Με πια ασφάλεια θα σχεδιάσουν τους επόμενους μήνες των σπουδών τους όταν ανά δυο μήνες είναι στον αέρα;
  • Που θα μείνουν οι πρωτοετής φοιτητές που με κόπο θα περάσουν στις σχολές στο Ηράκλειο;

Αυτά δεν ενδιαφέρουν την κυβέρνηση και την πρυτανεία;! 

Απαιτούμε τώρα: 

  • Να δοθεί τώρα το επίδομα ενοικίου που είχαν δεσμευτεί Κυβέρνηση και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, για όλους τους εστιακούς φοιτητές, ώστε να βρουν σπίτι πριν την έναρξη της εξεταστικής του Σεπτέμβρη.
  • Να παρθούν όλα τα μέτρα με ευθύνη της Κυβέρνησης και του Πανεπιστημίου , προκειμένου οι εστιακοί φοιτητές να παραμείνουν στα ίδια ξενοδοχεία , αν δεν υπάρξει η λύση του επιδόματος.
  • Αύξηση των θέσεων των φοιτητών που δικαιούνται στέγαση .Να ανοίξουν νέες θέσεις για τους πρωτοετείς φοιτητές.
  • Άμεσα να ξεκινήσει η ανέγερση νέων εστιών χωρίς ΣΔΙΤ .Κανένα ενοίκιο στους εστιακούς φοιτητές. Οι φοιτητές δεν είναι πελάτες.
  • Να παρθούν πίσω τα ακαδημαϊκά κριτήρια που απαιτούνται για τη δωρεάν σίτιση, των φοιτητών.»

Κινητοποίηση φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης με αφορμή τις εξελίξεις στις φοιτητικές εστίες

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr