Πανεπιστήμιο προσφέρει δωρεάν υπηρεσία λύσης μαθηματικών προβλημάτων

Πανεπιστήμιο προσφέρει δωρεάν υπηρεσία λύσης μαθηματικών προβλημάτων

Αντιμετωπίζετε στη δουλειά σας ένα πρόβλημα του οποίου η λύση υποψιάζεστε ότι χρειάζεται μαθηματικές γνώσεις ή εμπειρία πέρα από αυτά που εσείς διαθέτετε; Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης απευθύνεται τα τελευταία χρόνια σε επαγγελματίες και επιστήμονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα που απαιτούν ειδικές μαθηματικές γνώσεις.

Η υπηρεσία αυτή παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται κυρίως σε:


  • Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τοπικά
  • Δημόσιες υπηρεσίες
  • Ερευνητές άλλων επιστημονικών πεδίων

Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας έχει εμπλουτίσει σημαντικά τα γνωστικά εργαλεία του επιστήμονα, του μηχανικού, του επιχειρηματία. Ταυτόχρονα όλη αυτή η δύναμη γνώσης προϋποθέτει μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στις αποφάσεις, πολλές φορές με ποσοτικά κριτήρια.

Το Τμήμα διαθέτει ικανό και έμπειρο προσωπικό σε πολλούς τομείς των Μαθηματικών και των Εφαρμογών τους. Ένα πρόβλημα που για μη μαθηματικούς μπορεί να είναι δυσνόητο και πρακτικά απροσπέλαστο, μπορεί να είναι απλούστερο για τα μέλη του Τμήματος, τα οποία πιθανόν να μπορέσουν να βρουν τη... λύση.

Μέχρι στιγμής έχει παρασχεθεί μαθηματική βοήθεια σε τεχνικά γραφεία, σε χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις και σε ερευνητές άλλων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι να το Τμήμα να φέρει σε επαφή αυτούς που έχουν ένα μαθηματικό πρόβλημα προς λύση με κάποιον που ίσως να μπορεί να τους βοηθήσει. Ασφαλώς και η επιτυχία της επίλυσης δεν είναι δεδομένη αλλά είναι κρίμα, αν κάποιος έχει ένα μαθηματικό πρόβλημα που δε μπορεί να επιλύσει, να μη ζητήσει τη βοήθεια των ειδικών που έχει δίπλα του.

Χρήση

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία αυτή ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

Απομονώστε όσο μπορείτε το πρόβλημα και περιγράψτε το με όση σαφήνεια μπορείτε. Να έχετε υπόψιν σας ότι δε γνωρίζουμε το αντικείμενο της εργασίας σας. Αυτό είναι το πιο κρίσιμο στάδιο. Όταν δύο ειδικοί με διαφορετικό υπόβαθρο προσπαθούν να συνεννοηθούν η ορολογία είναι πολύ συχνά ένα μεγάλο εμπόδιο.

Στείλτε με email στο  μια σύντομη περιγραφή του ποιος είστε και ποιο είναι το πρόβλημα που θέλετε να λύσετε. Κατανοούμε ότι μια λεπτομερής περιγραφή του προβλήματος ίσως να είναι πολύ δύσκολο να παρουσιαστεί σ' εμάς γραπτά, αλλά προσπαθείστε να περιγράψετε εν συντομία το πρόβλημα στην πρώτη σας επαφή. Λεπτομερέστερη περιγραφή μπορεί να γίνει αργότερα, είτε τηλεφωνικά είτε από κοντά.

Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα. Αν δε μπορούμε να σας βοηθήσουμε θα σας ενημερώσουμε και τότε ίσως να μπορούμε να σας κατευθύνουμε αλλού.

Η "λύση" θα προσπαθήσει να αντιστοιχίσει το πρόβλημά σας σε κάποιο καθηγητή ή ερευνητή του Τμήματος. Από αυτό το σημείο και πέρα η επαφή σας θα είναι με το άτομο αυτό.

Τι να μην περιμένετε

Η υπηρεσία "λύση" προσφέρεται από τα μέλη του Τμήματος εθελοντικά προς την κοινότητα. Οι καθηγητές και ερευνητές του Τμήματος έχουν ως κύρια ασχολία τους την έρευνα και τη διδασκαλία. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος να ασχοληθεί με το πρόβλημά σας.

Μη μας ζητήσετε να λύσουμε κάποια άσκηση που δε μπορέσατε να λύσετε. Ως μαθηματικοί λατρεύουμε τις καλές ασκήσεις αλλά αυτή η υπηρεσία δεν είναι για τη λύση ασκήσεων. Τα γραφεία πάντως είναι ανοιχτά, όποτε θέλετε να συζητήσετε μια καλή άσκηση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr