Απόφαση συνέλευσης εστιακών φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης

Απόφαση συνέλευσης εστιακών φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους είναι όπως αναφέρουν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr οι πυρόπληκτοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, που εδώ και ένα μήνα από τότε που ξέσπασε η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, δίνουν μία μεγάλη μάχη για να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα, η συνέλευση Εστιακών Φοιτητών Ηρακλείου αποφάσισε τα εξής:


Εμείς οι εστιακοί φοιτητές εδώ και ένα μήνα από τότε που ξέσπασε η πυρκαγιά, δίνουμε ακόμα μια μεγάλη μάχη για τις ανάγκες μας, για να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Δε μας έχει χαριστεί τίποτα. Είμαστε ενωμένοι και συνεχίζουμε τον αγώνα μας ώστε να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους οι ανάγκες μας και τα αιτήματά μας. Ευχαριστούμε όλους τους φοιτητές και τους φοιτητικούς συλλόγους που μας στήριξαν και μας έδειξαν την αλληλεγγύη τους, και ταυτόχρονα θέλουμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από διάφορους που μιλάνε εξ’ ονόματός μας με άλλα αιτήματα. 

Αιτούμαστε από την κυβέρνηση – την Πρυτανεία – το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους και να υλοποιήσουν άμεσα και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις τα αιτήματά μας. 

- Να βρεθεί ξενοδοχείο για όλο το ακαδημαϊκό έτος (στέγαση και για την εξεταστική του Σεπτέμβρη), που θα καλύπτει τις ανάγκες μας ως φοιτητές. Να είναι κοντά στην πόλη, με ποιοτικούς ορους διαμονής, με τον αναγκαίο εξοπλισμό (wi–fi, γραφεία διαβάσματος, πλυντήρια, κουζινάκι κλπ). Να δοθεί προτεραιότητα στην ποιότητα και στην κάλυψη των αναγκών μας, και όχι στο κόστος διανυκτέρευσης. 

- Να εξασφαλιστεί δωρεάν μεταφορά μέσω αστικών ΚΤΕΛ για όλους τους εστιακούς φοιτητές. 

- Να υπάρξει γραπτή δέσμευση και χρονοδιάγραμμα για την άμεση έναρξη διαδικασιών κατασκευής και ανέγερσης νέων εστιών στις Βούτες, που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Μέχρι την ολοκλήρωσή του, να εξασφαλιστούν ξενοδοχεία με σύμβαση για όσο καιρό χρειαστείπου να καλύπτουν όλη την ακαδημαϊκή χρονιά.

- Αποκατάσταση των συγγραμμάτων που χάθηκαν, με μέριμνα του Πανεπιστημίου. 

- Κανένας διαχωρισμός μεταξύ των 92 πυρόπληκτων φοιτητών, να μην αφεθεί κανένας έξω από τα ξενοδοχεία. Κάλυψη των αναγκών και των πρωτοετών φοιτητών. Άνοιγμα περισσότερων θέσεων, ώστε να ανταποκρίνεται στην παρούσα κατάσταση. Επανεξέταση των ενστάσεων.

- Διευκόλυνση στην διεκπεραίωση των ακαδημαϊκών μας υποχρεώσεων με την μορφή εμβόλιμης εξεταστικής ή άλλου μέτρου. Ελαστικότητα στην παράδοση ασκήσεων – εργαστηρίων – προόδων.

- Εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και των 92 πυρόπληκτων φοιτητών για όλο το ακαδημαϊκό έτος. Να μπορούμε να παίρνουμε το βραδινό γεύμα το μεσημέρι. 

Καλούμε όλους τους φοιτητές, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους εργαζόμενους, τα σωματεία τους και όλη την κοινωνία του Ηρακλείου να δείξουν την αλληλεγγύη τους στηρίζοντας τα αιτήματά μας. 

Συνέλευση Εστιακών Φοιτητών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr