Καταγγελία φοιτητών στο Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Κρήτης

Καταγγελία φοιτητών στο Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η καταγγελία που απέστειλε στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr η φοιτητική παράταξη «Πανσπουδαστική Κ.Σ.»του Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Κρήτης έχει ως εξής: 

Καταγγελία των εκλεγμένων της «Πανσπουδαστικής Κ.Σ.» στο Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Κρήτης 


«Η ΔΑΠ αρνείται να συκγροτήσει ΔΣ φοιτητικών συλλόγων την ίδια ώρα που περνάει νομοσχέδιο που χτυπάει τις σπουδές και το τπυχίο μας!

Οι δυνάμεις της Πανσπουδαστικής ΚΣ αμέσως μετά την ολοκλήρωση των φοιτητικών εκλογών έβαλαν όλες τους τις δυνάμεις να προχωρήσει άμεσα η προσπάθεια για την συκγρότηση των ΔΣ στους φοιτητικούς συλλόγους, ώστε να μην υπάρξει ούτε μια μέρα, που οι σύλλογοι να μην μπορούν να οργανώσουν την πάλη για όλα όσα αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και κατα τη διάρκεια της εξεταστικής και όχι μόνο.

Καταγγέλουμε τη ΔΑΠ που προκλητικά έχει σχέδιο  να μην συγκροτηθεί το ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου του Μαθηματικού και του ΤΕΜ. 

Είναι προκλητικό, τι στιγμή που όλοι ξέρουμε οτι με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται εντείνεται η επίθεση στο πτυχίο και την ζωή μας, και ιδιαίτερα με τα ζητήματα που αφορούν την διδακτική επάρκεια, οι εφορευτικές επιτροπές του Mαθηματικού και των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών που αποτελείται από  στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όταν οι εκλεγμένοι με την ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ. επικοινώνησαν μαζί τους αυτοί κοροϊδευτικά απάντησαν "Σε βολεύει 28 Σεπτέμβρη;"  

Η αλήθεια είναι οτι 28 του Σεπτέμβρη βολεύει πολύ τη ΔΑΠ και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που έφερε εν μια νυκτί το νομοσχέδιο, που θέλει να μην απλώσει η ενημέρωση και να μην οργανωθεί η απάντηση των φοιτητών σε αυτό, αφού ουσιαστικά έχουν κοινή στόχευση, στρατηγική σύμπλευση για τις κατευθύνσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Με αυτή τους την στάση επιβεβαιώνουν το ρόλο τους, στηρίζουν την πολιτική της κυβερνησης , η οποία εφαρμόζει τις προτάσεις της ΔΑΠ (παίρνοντας την μπουκιά απο το στόμα τους) και τώρα δεν αφήνει τον σύλλογο να συγκροτηθεί, να αποκτήσει δηλαδή υπόσταση, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να μην ενημερώνονται ,να μην έχουν ένα μέσο να κατευθείνουν την απόγνωση τους και να τη μετρέψουν σε πάλη για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και στο κάτω-κάτω να μην ξέρουν πιούς εξέλεξαν και ποιοί τους αντιπροσωπεύουν. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, ήδη οι εκλεγμένοι της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ είναι στο πόδι οργανώνοντας την ενημέρωση και την απάντηση απο πλευράς των φοιτητών.

Τους προειδοποιούμε οτι τέτοιες προσπάθειες παράλυσης των συλλόγων και παραγοντισμών δεν θα περάσουν!».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr