Κινητοποίηση στις 2 Μαΐου προγραμματίζουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κινητοποίηση την Τετάρτη 2 Μαΐου προγραμματίζουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

"Ακόμα περιμένουμε επίδομα και νέα εστία - Δεν πάει άλλο ! Να δοθούν τώρα!" ζητά το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Χανίων 

Το επίδομα ενοικία σε όσους φοιτητές έχουν κάνει αίτηση για τις εστίες και αναδρομική καταβολή των ενοικίων στους δικαιούχους φοιτητές που βρίσκονται στον "αέρα" από την καθυστέρηση ανέγερσης εστίας, ζητά το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Χανίων του Πολυτεχνείου Κρήτης


Οι φοιτητές για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση την Τετάρτη 2 Μαΐου στις 10.30 στον χώρο της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Όπως αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών:

"Στον αέρα βρίσκεται το ήδη πενιχρό στεγαστικό επίδομα που δίνεται κάθε χρόνο στους φοιτητές μετά και την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης, όπου προτάθηκε η κατάργησή του.  Όσο για το επίδομα που έδινε το Πολυτεχνείο στους δικαιούχους στέγασης,μετά από πολύμορφες κινητοποιήσεις του συλλόγου εστίας και των υπόλοιπων συλλόγων,η πρυτανεία μας λέει κυνικά ότι δεν είναι στα σχέδιά της να το δώσει.

Το ποτήρι ξεχείλησε με την «παράταση στο άπειρο» της ολοκλήρωσης της Β’ φάσης εστίας. Η νέα εστία έπρεπε να ολοκληρωθεί πριν 9 μήνες και διαρκώς αναβάλλεται αφήνωντας στη μοίρα τους  δεκάδες δικαιούχους οι οποίοι είναι με μια βαλίτσα στο χέρι, πληρώνουν ενοίκια σε ξενοδοχεία ή στην καλύτερη φιλοξενούνται από συμφοιτητές τους. 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις σχολές. Οι μπίζνες με μεγαλοεπιχειρηματίες και εργολάβους όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα αλλά μας δημιουργεί ακόμα περισσότερα! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίζει με τη μόρφωσή μας για να μαζέψει λεφτά για τις επενδύσεις και τους εταίρους. Μας έχουν πάρει τα αυτιά για την «δίκαιη» ανάπτυξη που έρχεται, για τη στήριξη στη νεολαία την ώρα που εν’έτει 2018 μας κόβουν επιδόματα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες, έχει δυο μεγάλα «ταλέντα»: Να εφευρίσκει τους πιο «απίθανους» φόρους για να ληστέψουν τις οικογένειες μας και τις πιο «απίθανες» δικαιολογίες για να μην καταβάλλουν επιδόματα που δικαιούμαστε!

Ετσι για άλλη μια φορά χιλιάδες φοιτητές ακόμα ΔΕΝ έχουν πάρει το στεγαστικό επίδομα που δικαιούνται! Οι καθυστερήσεις πληρωμών του υπουργείου, οι ελλείψεις προσωπικού των ιδρυμάτων έχουν οδηγήσει φοιτητές να περιμένουν μήνες για το επίδομα!

Ομως δεν σταματάει εκεί…

Σύμφωνα με δημοσιέυματα, με απόφαση της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) έρχεται «οδηγία» που προβλέπει βαριά φορολογική επιβάρυνση για χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο διαμονής των οικογενειών τους και διαμένουν σε νοικιασμένα σπίτια.

Παλεύουμε – διεκδικούμε: 

Να δοθεί επίδομα ενοικίου σε όσους έκαναν αίτηση για τις εστίες!

Άμεση παράδοση της Β΄ φάσης και έναρξη εργασιών της Γ΄ φάσης

Aναδρομική καταβολή των ενοικίων στους δικαιούχους που είναι “στον αέρα” από την καθυστέρηση της ανέγερσης εστίας

Επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών μας!

Καμία εμπλοκή εργολάβων, ούτε σκέψη για ενοίκια σε παλιές και νέες εστίες!

Να δοθούν τώρα τα χρήματα από το στεγαστικά επιδόματα που καθυστερούν αδικαιολόγητα

Να μην εφαρμοστεί η απόφαση της ΑΑΔΕ.

Όχι στην έξωση των εστιακών από τα δωμάτιά τους το Καλοκαίρι!"

Μετονομάζεται Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr