Νέα τμήματα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Νέα τμήματα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Τμήμα Νομικής και, μάλιστα, ευρωπαϊκών προδιαγραφών και Τμήμα Τουρισμού, οραματίζεται για το Πανεπιστήμιο Κρήτης η σημερινή πρυτανική αρχή που την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησε μία παρουσίαση των πεπραγμένων της διετούς, μέχρι τώρα, θητείας της.

Σχετικά με τα νέα τμήματα


«Βρισκόμαστε στο καλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας», δήλωσε ο κ. Ζώρας και είπε ότι η συζήτηση για την ίδρυση Τμήματος Τουρισμού γίνεται, πλέον, σε στέρεα βάση και προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, προκειμένου να εξασφαλιστούν το προσωπικό, οι πόροι και ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα σπουδών. Ευχαρίστησε τον Δήμο Ρεθύμνης για την παραχώρηση χώρου που θα στεγάσει το Τμήμα αλλά και το Ίδρυμα Νιάρχος που δείχνει ενδιαφέρον με τη στήριξή του. Το επόμενο διάστημα θα γίνει ημερίδα στο Ρέθυμνο με θέμα για τον τουρισμό ως επιστήμη σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, στη συνέχεια το αίτημα θα προωθηθεί στο Υπουργείο Παιδείας.

«Πολλές φορές το Υπουργείο έχει άλλα στο μυαλό του από αυτά έχουμε εμείς», σχολίασε αλλά είπε πως είναι αναγκαία η ίδρυσή του.

Όπως τονίστηκε, θα είναι ένα καινοτόμο Τμήμα, όχι με αποκλειστικά οικονομικό προσανατολισμό, θα αγγίζει και άλλες επιστήμες, όπως την αρχαιολογία.

Σε συνάντηση, που έγινε το προηγούμενο διάστημα με τον υπουργό, συζητήθηκε το ενδεχόμενο ίδρυσης ενός Τμήματος Νομικής με ευρωπαϊκή χροιά, πενταετούς διάρκειας. Σύμφωνα με τον κ. Ζώρα, ο υπουργός είπε πως είναι θέμα πολιτικής απόφασης σε υψηλότερο από αυτόν επίπεδο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr