Κανονισμός Εκπόνησης Μεταδιδακτορικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Κανονισμός Εκπόνησης Μεταδιδακτορικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Δημοσιεύθηκε ο κανονισμός του Πανεπιστημίου Κρήτης για τη μεταδιδακτορική έρευνα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας παρουσιάζουν τον κανονισμό:


Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θεωρεί σημαντική την υποστήριξη Μεταδιδακτορικής Έρευνας, καθώς συμβάλλει στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της επιστημονικής έρευνας, τη διάχυση των αποτελεσμάτων της και τη μεταφορά τεχνογνωσίας αλλά και την ανάδειξη του ακαδημαϊκού του κύρους, μέσω της διάκρισης του ερευνητικού έργου.

Ως μεταδιδακτορική έρευνα χαρακτηρίζεται η έρευνα που διεξάγεται στα Ακαδημαϊκά Τμήματα μιας Σχολής από επιστήμονα κάτοχο διδακτορικού διπλώματος.

Οι Μεταδιδάκτορες Ερευνητές (Μ.Ε.) είναι πολύτιμοι συνεργάτες του Πανεπιστημίου Κρήτης, με σημαντικό ρόλο στην εκπλήρωση της υποχρέωσης του ιδρύματος για διεξαγωγή έρευνας υψηλού επιπέδου.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης παρέχει τη δυνατότητα εκπόνησης μεταδιδακτορικής έρευνας σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τους εσωτερικούς κανονισμούς του έχοντας ως βασικούς στόχους:

  • την επέκταση των αποτελεσμάτων της διδακτορικής διατριβής των ερευνητών σε νέες επιστημονικές κατευθύνσεις που ενδιαφέρουν τα Τμήματα,
  • την ανάπτυξη νέων ερευνητικών περιοχών των Τμημάτων συναφών με την επιστημονική περιοχή της διατριβής του ερευνητή,
  • την συμβολή στην προσέγγιση ειδικών ερευνητικών αντικειμένων που απασχολούν τα Τμήματα,
  • την ενίσχυση επιστημόνων ικανών να συμβάλλουν στην πρόοδο της επιστημονικής έρευνας και των εφαρμογών της.

Κατηγορίες Μεταδιδακτόρων Ερευνητών

Οι Μεταδιδάκτορες Ερευνητές (Μ.Ε.) είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή αντίστοιχου αναγνωρισμένου (εφόσον απαιτείται) από τον ΔΟΑΤΑΠ ισότιμου ακαδημαϊκού τίτλου.

Οι Μ.Ε. μπορεί να είναι:

  • Διδάκτορες ελληνικών ή αλλοδαπών πανεπιστημίων που εκπονούν μεταδιδακτορική έρευνα με υποτροφία/βραβείο από ημεδαπό ή αλλοδαπό φορέα.
  • Διδάκτορες των οποίων εγκρίνεται η αίτηση για την εκπόνηση ατομικής μεταδιδακτορικής έρευνας ή η υλοποίηση χρηματοδοτούμενης αυτόνομης μεταδιδακτορικής έρευνας στα Τμήματα.
  • Μεταδιδάκτορες που συμμετέχουν σε χρηματοδοτούμενο ερευνητικό έργο που διαχειρίζεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης με συντονιστή (Ε.Υ.) μέλος ΔΕΠ του Π.Κ. ή μεταδιδάκτορες συνεργάτες άλλων ακαδημαϊκών, ερευνητικών ή τεχνολογικών φορέων στο πλαίσιο συμφωνητικών ή μνημονίων συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
  • Επισκέπτες Διδάκτορες Έλληνες ή αλλοδαποί που προσκαλούνται για την προώθηση των ερευνητικών δραστηριοτήτων του πανεπιστημίου σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 16 του ν.4009/2011 ως έχει μέχρι σήμερα και το εδάφιο (ιη) της παραγράφου 2 του άρθρου 21του ν.4485/2017.

Όλοι οι μεταδιδάκτορες ερευνητές/ τριες καταχωρούνται στο Μητρώο Μεταδιδακτόρων Ερευνητών που τηρείται στη Γραμματεία του Ακαδημαϊκού Τμήματος και μπορούν να κάνουν χρήση του τίτλου του Μεταδιδάκτορα Ερευνητή (Postdoctoral Researcher) του Πανεπιστημίου Κρήτης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα που εκπονούν τη μεταδιδακτορική έρευνα.

Οι ενέργειες και προϋποθέσεις για την διεξαγωγή μεταδιδακτορικής έρευνας, καθώς οι υποχρεώσεις των μεταδιδακτόρων ερευνητών/ τριών, όπως και οι προσφερόμενες προς αυτούς παροχές εκ μέρους του Ιδρύματος περιγράφονται στον Κανονισμό Εκπόνησης Μεταδιδακτορικής Έρευνας, ο οποίος εγκρίνεται από την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι Μ.Ε. οφείλουν να συμπεριφέρονται όπως αρμόζει σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας σεβόμενοι την κείμενη νομοθεσία και τους κανονισμούς του ιδρύματος. Σε περιπτώσεις διενέξεων αυτές θα πρέπει να επιλύονται αρχικά από την Συνέλευση του Τμήματος ή την Κοσμητεία της Σχολής και σε οριστικό βαθμό από την Επιτροπή Ακαδημαϊκής Δεοντολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κανονισμός Εκπόνησης Μεταδιδακτορικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Εκπόνηση Μεταδιδακτορικής Έρευνας

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης παρέχει σε επιστήμονες τη δυνατότητα διεξαγωγής μεταδιδακτορικής έρευνας στα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις κείμενες διατάξεις. Βασικοί στόχοι της διεξαγωγής μεταδιδακτορικής έρευνας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι:

  • Η επέκταση των αποτελεσμάτων της διδακτορικής διατριβής των ερευνητών/τριών σε νέες επιστημονικές κατευθύνσεις που ενδιαφέρουν το Ίδρυμα και η ενίσχυση επιστημόνων ικανών να συμβάλλουν στην πρόοδο της επιστήμης, της έρευνας και των εφαρμογών της.
  • Η ανάπτυξη νέων ερευνητικών περιοχών στα Τμήματα και τις Σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης, συναφών με την επιστημονική περιοχή της διατριβής του/της ερευνητή/τριας.
  • Η συμβολή στην προσέγγιση ειδικών ερευνητικών προβλημάτων που απασχολούν το Ίδρυμα.
  • Η ενίσχυση επιστημόνων ικανών να συμβάλλουν στην πρόοδο της επιστήμης, της έρευνας και των εφαρμογών.
  • Η ανάδειξη του ακαδημαϊκού κύρους και η διεθνής διάκριση του ερευνητικού έργου του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αρμόδια Όργανα και διαδικασία έγκρισης για την εκπόνηση Μεταδιδακτορικής Έρευνας

2.1. Αρμόδια Όργανα για την διαδικασία έγκρισης της εκπόνησης Μεταδιδακτορικής Έρευνας αποτελούν οι Συνελεύσεις των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης ή, εφόσον η έρευνα διεξάγεται ή αφορά σε περισσότερα από ένα Τμήματα, η Κοσμητεία της αντίστοιχης Σχολής.

2.2. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για την εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας έχουν κάτοχοι Διδακτορικού Διπλώματος από Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου σπουδών από Α.Ε.Ι. της αλλοδαπής, σε αντικείμενο συναφές με τις ερευνητικές κατευθύνσεις του Τμήματος ή σε αντικείμενο συναφές με αυτό της προτεινόμενης μεταδιδακτορικής έρευνας και οι οποίοι έχουν πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας. Η λήψη του Διδακτορικού Διπλώματος δεν θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί σε χρόνο προγενέστερο των 10 ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

2.3. Απαραίτητα Δικαιολογητικά για την υποβολή αίτησης εκπόνησης μεταδιδακτορικής έρευνας:

  • Αίτηση υποψηφιότητας, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο υπόδειγμα (Υπόδειγμα 1), στην οποία αναφέρεται ο/η καθηγητής/τρια του Τμήματος υπό την επίβλεψη του οποίου επιθυμεί ο/η ενδιαφερόμενος/η να εκπονήσει τη μεταδιδακτορική έρευνα.
  • Αντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής.
  • Αντίγραφο μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής (αν υπάρχει).
  • Αντίγραφο Διδακτορικού Διπλώματος από Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής.
  • Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα.
  • Κατάλογος επιστημονικών εργασιών που έχουν εκπονηθεί.
  • Συστατική επιστολή από καθηγητή/τρια του εσωτερικού ή του εξωτερικού ή από ερευνητή αναγνωρισμένου Α ή Β ή Γ βαθμίδας ερευνητικού κέντρου εσωτερικού ή εξωτερικού, κάτοχο διδακτορικού διπλώματος.
  • Πρόταση εκπόνησης μεταδιδακτορικής έρευνας, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο υπόδειγμα (Υπόδειγμα 2), στην οποία αναφέρονται και οι λόγοι για τους οποίους ο/η υποψήφιος/α επιθυμεί να εκπονήσει την εν λόγω έρευνα στο Τμήμα ή τη Σχολή.

2.4. Η Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής, στην οποία υποβάλλεται η αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προβαίνει σε τυπικό έλεγχο και έλεγχο πληρότητας όλων των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών και προωθεί την αίτηση στη Συνέλευση του Τμήματος ή στην Κοσμητεία αντίστοιχα.

2.5. Ο Πρόεδρος του Τμήματος ή ο Κοσμήτορας της αντίστοιχης Σχολής, ορίζει τριμελή Επιτροπή από μέλη του Τμήματος ή της Σχολής αντίστοιχα για την εξέταση της πρότασης. Η Επιτροπή εξετάζει τη συνάφεια της ερευνητικής πρότασης με τα γνωστικά αντικείμενα που καλύπτει το Τμήμα ή η Σχολή, καθώς και τις ερευνητικές περιοχές που θεραπεύει ή επιθυμεί να θεραπεύσει το Τμήμα ή η Σχολή και εφόσον τεκμηριώνεται η σκοπιμότητα υλοποίησης της προτεινομένης έρευνας προωθεί την πρόταση στη Συνέλευση του Τμήματος ή των Τμημάτων τα οποία αφορά η έρευνα, για την έγκριση της πρότασης.

Σε περίπτωση Έρευνας, που διεξάγεται σε ένα Τμήμα, ο ορισμός του Επιβλέποντος Καθηγητή/Καθηγήτριας γίνεται από τη Συνέλευση του Τμήματος. Σε περίπτωση διατμηματικής έρευνας σε Σχολή ο ορισμός του Επιβλέποντος γίνεται από την Κοσμητεία μετά την έγκριση της έρευνας από τις Συνελεύσεις των Τμημάτων.

Ο/Η Επιβλέπων/ουσα θα πρέπει να ανήκει στη βαθμίδα του/της Καθηγητή/τριας ή του/της Αναπληρωτή/τριας Καθηγητή/τριας ή του/της Επίκουρου Καθηγητή/τριας και θα πρέπει να έχει το ίδιο γνωστικό αντικείμενο ή να δραστηριοποιείται στην ίδια ή συγγενή επιστημονική περιοχή με αυτήν στην οποία ο/η υποψήφιος/α διεξάγει τη μεταδιδακτορική έρευνα. Στην ειδική περίπτωση που ο Μεταδιδάκτορας καλείται να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέας επιστημονικής περιοχής, ο/η Επιβλέπων/ουσα ορίζεται από το Τμήμα ή τη Σχολή χωρίς τον ως άνω περιορισμό.

Ο/Η Επιβλέπων/ουσα μπορεί να είναι διαφορετικός/η από εκείνον που υποδεικνύει ο/η αιτούσα μόνο μετά από ειδικά τεκμηριωμένη εισήγηση της Επιτροπής εφόσον δεν πληρούνται τα κριτήρια που τίθενται ανωτέρω .

2.6. Η Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής ενημερώνεται για την έγκριση και εγγράφει τον ερευνητή στο Μητρώο Μεταδιδακτορικών Ερευνητών του Τμήματος/ Σχολής/Ιδρύματος.

Εκπόνηση και ολοκλήρωση Μεταδιδακτορικής Έρευνας

3.1. Η διάρκεια της μεταδιδακτορικής έρευνας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των έξι (6) μηνών από την ημερομηνία λήψης της απόφασης της Συνέλευσης του Τμήματος ή της Κοσμητείας και μεγαλύτερη των τριών (3) ετών. Παράταση της χρονικής διάρκειας της μεταδιδακτορικής έρευνας πέραν των τριών (3) ετών μπορεί να δοθεί, μετά από τεκμηριωμένη πρόταση του/της Επιβλέποντος/ουσας για την ολοκλήρωση του ερευνητικού έργου και με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος.

3.2. Ο/Η Επιβλέπων/ουσα καθοδηγεί την έρευνα του/της ερευνητή/τριας, μεταφέροντας επιστημονική εμπειρία και τεχνογνωσία.

3.3. Σε περίπτωση μετακίνησης, εκλογής ή μετάκλησης του/της Επιβλέποντος/ουσας σε άλλο Τμήμα Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος ή της Κοσμητείας αντίστοιχα ορίζεται νέος/α Επιβλέπων/ουσα για τον/την ερευνητή/τρια.

3.4. Σε περίπτωση μη λειτουργικής συνεργασίας μεταξύ ερευνητή/τριας και Επιβλέποντος/ουσας, είναι δυνατή η αλλαγή Επιβλέποντος/ουσας, μετά από απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος, κατόπιν αίτησης είτε του/της ερευνητή/τριας είτε του/της Επιβλέποντος/ουσας στη Συνέλευση του Τμήματος.

3.5. Με την ολοκλήρωση της μεταδιδακτορικής έρευνας ο/η ερευνητής/τρια σε συνεργασία με τον/την Επιβλέποντα/ουσα υποβάλλει έκθεση περάτωσης της έρευνας στη Συνέλευση του Τμήματος, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο υπόδειγμα (Υπόδειγμα 3).

3.6. Ο Πρόεδρος του Τμήματος πιστοποιεί την ολοκλήρωση της μεταδιδακτορικής έρευνας και η Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής ενημερώνει το Μητρώο Μεταδιδακτόρων Ερευνητών.

Υποχρεώσεις ερευνητών/τριών Μεταδιδακτορικής Έρευνας

4.1. Οι μεταδιδάκτορες ερευνητές/τριες οφείλουν ετησίως να συντάσσουν έκθεση προόδου της έρευνάς τους σε συνεργασία με τον/την Επιβλέποντα/ουσα, η οποία κατατίθεται στη Συνέλευση του Τμήματος προς ενημέρωση.

4.2. Οι μεταδιδάκτορες ερευνητές/τριες οφείλουν να συμμετέχουν σε σεμινάρια ή συνέδρια που διοργανώνει το Τμήμα για την παρουσίαση της προόδου της έρευνάς τους.

4.3. Οι μεταδιδάκτορες ερευνητές/τριες ενθαρρύνονται να συμμετέχουν ενεργά στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, συμμετέχοντας σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια, στοχεύοντας στη διεθνή αναγνώριση της έρευνάς τους με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά με σύστημα κριτών.

4.4. Το Τμήμα/Σχολή δύναται να αναθέσει επικουρικά εκπαιδευτικό έργο - στο πλαίσιο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του στον/στην ερευνητή/τρια, εφόσον αυτό δεν αντίκειται με τις υποχρεώσεις της έρευνας και την κείμενη Νομοθεσία.

4.5. Οι μεταδιδάκτορες ερευνητές/τριες είναι υποχρεωμένοι/ες να αναφέρουν το Τμήμα/Σχολή υπό την «ακαδημαϊκή στέγη» των οποίων εκπονούν την έρευνά τους (academic affiliation) σε κάθε δημοσίευση ή ανακοίνωσή τους που θα προκύψει ως αποτέλεσμα της έρευνας που θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ίδρυμα.

4.6. Οι μεταδιδάκτορες ερευνητές/τριες οφείλουν να ανταποκρίνονται στις προτάσεις βελτίωσης που πραγματοποιούνται από την Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης ΟΜ.Ε.Α. του Τμήματος ή από την ΜΟ.ΔΙ.Π. του Ιδρύματος στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης και διασφάλισης ποιότητας.

4.7. Οι μεταδιδάκτορες ερευνητές/τριες οφείλουν να συμπεριφέρονται όπως αρμόζει σε Μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και να τηρούν τον Κώδικα Δεοντολογίας της Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και τις διατάξεις του Οργανισμού και του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Ιδρύματος.

4.8. Η κυριότητα και η διαχείριση της πνευματικής ιδιοκτησίας ποικίλλει, ανάλογα με τη φύση της έρευνας, τους όρους και τις προϋποθέσεις ενδεχόμενης χρηματοδότησης, κ.λπ. Τα δικαιώματα επί της πνευματικής ιδιοκτησίας ρυθμίζονται με τον Κανονισμό Διάθεσης Προϊόντων (Διαχείριση Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας).

Παροχές στους/στις ερευνητές/τριες Μεταδιδακτορικής Έρευνας

5.1. Οι μεταδιδάκτορες ερευνητές/τριες κατά τη διάρκεια εκπόνησης της έρευνας χρησιμοποιούν τον τίτλο και τα στοιχεία του Τμήματος.

5.2. Οι μεταδιδάκτορες ερευνητές/τριες έχουν πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος με δικαίωμα δανεισμού, στα εργαστήρια και τον εξοπλισμό του Τμήματος, στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, στο γυμναστήριο, καθώς και σε όποια συμπληρωματική παροχή το Τμήμα κρίνει απαραίτητη για την ολοκλήρωση της έρευνας.

5.3. Ο τίτλος του μεταδιδάκτορα ερευνητή/ερευνήτριας δεν εγείρει οποιαδήποτε υποχρέωση αμοιβής του από το Ίδρυμα. Ωστόσο, οι μεταδιδάκτορες ερευνητές/τριες δύνανται να αιτούνται χρηματοδότησης αναφορικά με δράσεις που προβλέπονται, βάσει αποφάσεων του Τμήματος ή της Σχολής ή του Πανεπιστημίου στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας.

5.4. Οι μεταδιδάκτορες ερευνητές/τριες δύνανται να μετέχουν στις διαδικασίες χορήγησης Βραβείου Ερευνητή, όπως αυτές καθορίζονται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

5.5. Οι μεταδιδάκτορες ερευνητές/τριες δύνανται να αμείβονται από πόρους προερχόμενους από χρηματοδοτούμενα εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα.

Δύνανται επίσης να λαμβάνουν υποτροφία από εθνικούς ή διεθνείς φορείς και ιδρύματα. Επισημαίνεται ότι οι μεταδιδάκτορες ερευνητές/τριες δεν επιτρέπεται να αμείβονται από πόρους προερχόμενους από την κρατική επιχορήγηση.

5.6. Ο/Η Επιβλέπων/ουσα Καθηγητής/τρια, έχει υποχρέωση να ενημερώσει τον/την μεταδιδάκτορα ερευνητή/τρια για τους κανονισμούς ασφάλειας των χώρων και των εργαστηρίων και για τα θέματα ηθικής και δεοντολογίας της έρευνας.

5.7. Σε περίπτωση αλλοδαπού μεταδιδάκτορα ερευνητή/τριας το Πανεπιστήμιο Κρήτης οφείλει να διευκολύνει τις τυπικές διαδικασίες που αφορούν σε άδειες παραμονής, σύναψη συμβάσεων, κ.ο.κ.

Διαγραφή μεταδιδακτόρων ερευνητών/ερευνητριών

Η διαγραφή μεταδιδακτόρων ερευνητών/ερευνητριών είναι δυνατή με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος ή της Κοσμητείας της Σχολής για τους ακόλουθους λόγους:

  • Μη τήρηση των υποχρεώσεών τους, όπως αυτές αναγράφονται στα άρθρα 2 και 4 ανωτέρω.
  • Δράσεις των μεταδιδακτόρων ερευνητών/ερευνητρι- ών που ζημιώνουν ή εκθέτουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
  • Υποβολή αίτησης διαγραφής από τον/την ίδιο/ίδια ερευνητή /τρία.
  • Ο/Η μεταδιδάκτορας ερευνητής/ερευνήτρια μπορεί να προσφύγει στο ανώτερο όργανο του Πανεπιστημίου (Κοσμητεία ή Σύγκλητο αντίστοιχα) κατά της απόφασης διαγραφής του/της. Για την εξέταση της προσφυγής του/ της από τα όργανα αυτά ισχύουν τα προβλεπόμενα στον Εσωτερικό Κανονισμό του Πανεπιστημίου.

Λοιπές διατάξεις

Στο Μητρώο Μεταδιδακτόρων ερευνητών καταγράφονται επίσης οι μεταδιδάκτορες που συμμετέχουν σε ερευνητικό πρόγραμμα του ιδρύματος και οι μεταδιδάκτορες άλλων ακαδημαϊκών, ερευνητικών ή τεχνολογικών φορέων που διεξάγουν έρευνα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο συμφωνητικών ή μνημονίων συνεργασίας. Στις περιπτώσεις αυτές ο Ε.Υ. του έργου ή το αρμόδιο για τη συνεργασία μέλος ΔΕΠ ενημερώνει τη Συνέλευση του Τμήματος ή τη Σχολή για την μεταδιδακτορική έρευνα που διενεργείται στο Τμήμα (ή στα Τμήματα στις περιπτώσεις διεπιστημονικών προγραμμάτων).

Για τους ως άνω μεταδιδάκτορες δεν ισχύουν τα προβλεπόμενα στα άρθρα 2, 3 και 6 δεδομένου ότι η διαδικασία εκπόνησης μεταδιδακτορικής έρευνας ακολουθεί τις προβλεπόμενες από τα αντίστοιχα προγράμματα διατάξεις και τη σύμβαση που έχουν υπογράψει με τον Ειδικό Λογαριασμό ή το Ερευνητικό Κέντρο που διαχειρίζεται το ερευνητικό πρόγραμμα.

Τα υποδείγματα 1, 2, και 3 που αναφέρονται στον κανονισμό αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτού.

Για τα Υποδείγματα πατήστε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr