Ιδρύεται Πολυτεχνική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ιδρύεται Πολυτεχνική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης μέχρι το τέλος Ιουνίου προβλέπει ρύθμιση, που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Οι πρυτανικές αρχές στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό, έθεσαν για μια ακόμη φορά το αίτημα, με τον πρύτανη Γιώργο Καψάλη να επισημαίνει το τελευταίο διάστημα ότι οι συζητήσεις με το υπουργείο γίνονται σε θετικό κλίμα και ότι αναμένονται εξελίξεις.


Φαίνεται πως οι επαφές καρποφόρησαν και σύντομα το πανεπιστήμιο θα αποκτήσει την Πολιτεχνική Σχολή, με την αρχή να έχει γίνει με την ίδρυση της Αρχιτεκτονικής και τη λειτουργία της από την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μπορείτε να την δείτε εδώ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καψάλης όπως γράφει ο Ηπειρωτικός Αγών, χαρακτήρισε θετική μια τέτοια εξέλιξη, αλλά σημείωσε ότι «με ψυχραιμία και ικανοποίηση αναμένουμε την ψήφισή της», αφού επισήμως ακόμη η ρύθμιση δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, η Πολυτεχνική Σχολή συγκροτείται από τα τμήματα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Το τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής και το τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών υπάγονται στην Πολυτεχνική Σχολή, ενώ η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών καταργείται και το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών υπάγεται στην Πολυτεχνική Σχολή.

Η γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη της Πολυτεχνικής Σχολής πραγματοποιείται από τα τμήματα που τη συγκροτούν, ενώ η συγκρότηση και ανάδειξη των οργάνων διοίκησης της ιδρυόμενης Σχολής ολοκληρώνεται μέχρι την 30.6.2017. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγκρότησης και ανάδειξης των σχετικών οργάνων διοίκησης, εκδίδεται διαπιστωτική πράξη από τον πρύτανη του Ιδρύματος. Η ακαδημαϊκή λειτουργία της ιδρυόμενης Σχολής, αρχίζει από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Επίσης, με την ίδια ρύθμιση ανασυγκροτείται η Σχολή Θετικών Επιστημών και αποτελείται από τα τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας.

Όλα τα φοιτητικά νέα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr