Φοιτητές, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κατάληψη, φοιτητικές εστίες Φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προχώρησαν σε κατάληψη για τις φοιτητικές εστίες

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προχώρησαν σε κατάληψη για τις φοιτητικές εστίες

Στα όριά της έχει φτάσει η φοιτητική μέριμνα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και για την ακρίβεια βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση, αφού το φοιτητικό εστιατόριο καλείται να ικανοποιήσει έναν υπέρογκο αριθμό φοιτητών, χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει και η σχετική χρηματοδότηση για να μπορέσει να αντεπεξέλθει! 

Είσαι Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!


Σύμφωνα με τον «Πρωινό λόγο» την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί και μεταξύ φοιτητών, οι οποίοι ζητούν δωμάτια στις εστίες, αλλά και να νοικιάσουν ξενοδοχεία, για να εξυπηρετηθούν όλοι. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν χθες οι φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη της Επιτροπής Ερευνών και της Οικονομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου.

Απαιτούνται άμεσα χρήματα! 

Μέχρι στιγμής πάντως το Υπουργείο Παιδείας αποδεικνύεται ανίκανο να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και αρκείται απλώς στο να… αναγνωρίζει  ότι υπάρχουν! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του δικού μας Πανεπιστημίου, από το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα λείπουν περίπου 600.000 ευρώ για να συνεχιστεί η σίτιση, όπως είναι σήμερα.

Πάνω από 4.000 φοιτητές! 

Το φοιτητικό εστιατόριο σήμερα παρέχει τρία γεύματα και σ’ αυτό τρώνε πάνε από 4.000 φοιτητές (!) αριθμός ρεκόρ, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί. Το αντίτιμο είναι μόλις 1,80 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες σιτίζει πολύ μεγαλύτερο αριθμό από αυτόν που η σύμβαση αναγράφει. Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητών να καταφεύγουν στο φοιτητικό εστιατόριο, το οποίο σημειωτέον φημίζεται για την εξαιρετική ποιότητα που παρέχει. Όμως εάν δεν ληφθεί μέριμνα, εκ των πραγμάτων δεν θα μπορέσει να επιβιώσει και θα τιναχθεί στον αέρα!

Κατάληψη για τις Εστίες 

Έναν άλλο «πονοκέφαλο» που έχει να αντιμετωπίσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι οι φοιτητικές εστίες. Χθες φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη, με αίτημα να μην μείνει ούτε ένας χωρίς δωμάτιο. Ζητούν άμεση λύση για τους παλιούς που έμειναν εκτός, αλλά και να ληφθεί μέριμνα για όλους τους πρωτοετείς.  Ας σημειωθεί ότι τα δωμάτια στις εστίες ανέρχονται στα 933.  Για τους παλιούς αντιστοιχούν τα 780 και για τους πρωτοετείς περίπου 150. Το αντίτιμο είναι 45 ευρώ το μήνα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί ούτε αυτό πληρώνουν, την στιγμή μάλιστα που σ’ αυτά τα χρήματα συμπεριλαμβάνεται η καθαριότητα και η θέρμανση. Το κόστος του δωματίου ανέρχεται περίπου στα 150 ευρώ το μήνα, με τους φοιτητές να καλούνται να πληρώσουν περίπου το 1/3.

Διαβάστε επίσης: Η απάντηση του Υπουργού Παιδείας για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Περισσότερα φοιτητικά νέα ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr