Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προχωρούν σε στάση εργασίας

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Οι καθηγητές προχωρούν σε στάση εργασίας

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Σ. Δ.Ε.Π. Π.Ι.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε τη συμμετοχή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 16ης Μαρτίου προκηρύσσοντας στάση εργασίας.

«Μισό μήνα από το έγκλημα των Τεμπών που στοίχισε την ζωή σε δεκάδες συμπολίτες μας και βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα, τα ερωτήματα για τις ευθύνες μένουν αναπάντητα. Η απώλεια φοιτητριών και φοιτητών την νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου έχει βυθίσει στο πένθος σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα.


Απαιτούμε την απόδοση των ευθυνών στους πραγματικούς ενόχους του εγκλήματος. Στεκόμαστε δίπλα στις χιλιάδες νέες και νέους που γεμίζουν καθημερινά τις πλατείες και τους δρόμους της χώρας και ζητούν ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Αγωνιζόμαστε κατά του ξεπουλήματος των δημόσιων δομών της χώρας και των κοινωνικών αγαθών που θέτει τις ανθρώπινες ζωές σε δεύτερη μοίρα προς όφελος του ιδιωτικού κέρδους.

Το ΔΣ του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ στηρίζει την πανυπαλληλική-πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 16/3/2023. Προκηρύσσουμε στάση εργασίας την ίδια ημέρα (11.00-14.00) και καλούμε τα μέλη μας σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων στις 11 π.μ.»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Φοιτητές Παν. Ιωαννίνων: "Θλίψη, οργή, αποτροπιασμός, θυμός" για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανακοίνωση Φ.Σ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το δυστύχημα στα Τέμπη

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ημερήσιο Πρόγραμμα σίτισης Μαρτίου 2023 στο Φοιτητικό Εστιατόριο

Φωτιά σε κτήριο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr