Το παλαιό Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα μετατραπεί σε Δημαρχιακό Μέγαρο - Ποικίλες οι αντιδράσεις

Το παλαιό Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα μετατραπεί σε Δημαρχιακό Μέγαρο - Ποικίλες οι αντιδράσεις

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η αιφνίδια απόφαση μετατροπής του παλαιού πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε Δημαρχιακό Μέγαρο. Το έργο με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 12,5 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την απόφαση ένταξης και πλέον δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο να προχωρήσει άμεσα σε δημοπράτηση.

Φοιτητές και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δηλώνουν την αντίθεσή τους στο να μετατραπεί το Παλιό Πανεπιστήμιο σε ’"Διοικητήριο - Δημαρχείο", καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο με σαφέστατη ιστορία για το Πανεπιστήμιο. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι "παραμένουν σε άμεση ετοιμότητα" με δράσεις κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας.


Ανοίγει ο δρόμος της δημοπράτησης για το νέο διοικητικό κέντρο ανακοινώνει ο Δήμος Ιωαννίνων. Ο Δήμος τονίζει πως ένα από τα σημαντικότερα έργα που αποτέλεσαν προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης. 

Πρόκειται για την ανακατασκευή του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη και την μετατροπή του σε ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

idomeneas

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων- ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 12,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση «το έργο εντάσσεται στο εθνικό σκέλος του ΠΔΕ με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών ωρίμανσης και υλοποίησης ώστε κατόπιν να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος».

Η αποδοχή της απόφασης ένταξης του έργου έγινε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η ένταξη δίνει την δυνατότητα στο Δήμο να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή Διοικητικού Κέντρου.

Όπως έχει γίνει γνωστό η δημοπράτηση θα γίνει με το σύστημα «μελέτη- κατασκευή».

«Τα Γιάννενα σε λίγα χρόνια θα έχουν αποκτήσει ένα σύγχρονο Διοικητικό Κέντρο και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα καλύπτει ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με διακριτό το ρόλο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα θα έχουν διασώσει ένα ιστορικό κτίριο που ταυτίστηκε με την διαδρομή της πόλης τις τελευταίες δεκαετίες. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την εξέλιξη αυτή. Μέσα σε χρόνους που είναι πραγματικά εντυπωσιακοί για το ελληνικό δημόσιο καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την παραχώρηση του κτιρίου στο Δήμο και να προχωρήσουμε στην συγκρότηση του φακέλου για ένταξη του έργου. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη πρόκληση. Να προχωρήσουμε άμεσα στη δημοπράτηση ώστε όσο το δυνατό συντομότερα να ολοκληρωθεί το έργο» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr