Σύγκλητος Παν/μίου Ιωαννίνων: Να επιστρέψουν οι φοιτητές στο φυσικό τους χώρο

Σύγκλητος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Να επιστρέψουν οι φοιτητές στο φυσικό τους χώρο

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην υπ. αριθμ. 1106/20-4-2021 Συνεδρία της, επανήλθε στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την παρατεταμένη αναστολή βασικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, όπως η πραγματοποίηση των εργαστηρίων, των κλινικών ασκήσεων και της πρακτικής άσκησης που απαιτούν τη φυσική παρουσία των φοιτητών, των μελών ΔΕΠ, καθώς και όλων των εμπλεκομένων υπαλλήλων. Η αναστολή αυτή έχει πλέον σοβαρές επιπτώσεις σε όλες τις πτυχές της ακαδημαϊκής ζωής, και κατ’ επέκταση σε όλους τους τομείς που αυτή επηρεάζει.


Με βαθιά ευαισθητοποίηση έναντι του κινδύνου που απειλεί τη δημόσια υγεία, η Σύγκλητος ζητά από την Πολιτεία να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στον φυσικό τους χώρο, λαμβάνοντας τα δέοντα μέτρα, ήτοι: συνεχείς και μαζικούς ελέγχους (rapid tests) και εμβολιασμό του προσωπικού που εμπλέκεται σε εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις.

Η πανδημική κρίση έχει αναδείξει με τρόπο οξύτερο παρά ποτέ τις δραματικές διαστάσεις που έχουν λάβει η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ. Η Σύγκλητος θεωρεί απαραίτητη την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος, για να αντιμετωπιστούν οι επιπλέον λειτουργικές ανάγκες του. Αυτό το χρόνιο αίτημα είναι σήμερα επείγουσας και ζωτικής σημασίας.

Από την πλευρά του, το Πανεπιστήμιο θα εξακολουθήσει να προσφέρει το κοινωνικό του έργο σε όλα τα επίπεδα, τηρώντας συγχρόνως όλα τα μέτρα που διασφαλίζουν τόσο τα μέλη του όσο και την ευρύτερη κοινότητα. Δεσμεύεται δε να αξιοποιήσει την αιτούμενη συνδρομή του Υπουργείου κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, επ’ ωφελεία της ακαδημαϊκής ζωής, με απόλυτο σεβασμό στα ισχύοντα επιστημονικά πρωτόκολλα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr