Δύο χρόνια Mentoring στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, για την υποστήριξη των φοιτητών και αποφοίτων

Στις 7 Νοεμβρίου 2014 ολοκληρώνεται ο 2ος κύκλος του Προγράμματος Mentoring του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την πραγματοποίηση της Τελικής Ομαδικής Συνάντησης Μεντόρων και Mentees και ταυτόχρονα ξεκινά ο 3ος κύκλος. 

Το Πρόγραμμα Mentoring εντάσσεται στις δράσεις που υλοποιεί η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας και το Γραφείο Διασύνδεσης για την υποστήριξη των φοιτητών και αποφοίτων του Ιδρύματος σε θέματα απασχόλησης και σταδιοδρομίας. 

Έως σήμερα στο Πρόγραμμα συμμετείχαν 38 Μέντορες, εθελοντές επιχειρηματίες και στελέχη του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα που διέθεταν τουλάχιστον πενταετή επαγγελματική εμπειρία σε ένα συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο και 38 Mentees αντίστοιχα, τελειόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 


Η Τελική Ομαδική Συνάντηση Μεντόρων και Mentees θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου 2014 & ώρα 17.30 στην Αίθουσα Συγκλήτου (Μεταβατικό Κτίριο, 2ος όροφος) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο της συνάντησης οι Μέντορες του 2ου κύκλου θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους και θα «αποτυπώσουν» μαζί με τον/την Mentee τους τη διαδρομή τους. 

Η Τελική Ομαδική Συνάντηση είναι ανοιχτή στο κοινό και προσβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στην αξία του Mentoring, στη διάχυση της φιλοσοφίας του και στην προσέλκυση νέων Μεντόρων, που με την εμπειρία τους θα υποστηρίξουν τους φοιτητές και νεαρούς απόφοιτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους. 

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέσω του Προγράμματος Μentoring ενδυναμώνει τη σχέση του με την κοινωνία και παράλληλα δημιουργεί μια πλούσια δεξαμενή γνώσης και εμπειρίας, την οποία αξιοποιεί στηρίζοντας όχι μόνο τους φοιτητές του αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. 

Οργάνωση: Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας και το Γραφείο Διασύνδεσης

Τοποθεσία: Αίθουσα Συγκλήτου (Μεταβατικό Κτίριο, 2ος όροφος)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr