Φοιτητικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν Φ.Σ. στα Ιωάννινα – ΦΩΤΟ

Φοιτητικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν Φ.Σ. στα Ιωάννινα – ΦΩΤΟ

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανικών Η/Υ, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Νηπιαγωγών, ΜΕΥ, Ιατρικής, ΒΕΤ, Φυσικού, Καλών Τεχνών και Εστιών Δουρούτης στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων

Η πορεία των ΦΣ κατέληξε στο εργατικό κέντρο όπου πραγματοποιήθηκε συντονιστικό ΦΣ όπου αποφασίστηκε πλαίσιο πάλης και αγωνιστικός σχεδιασμός που θα προταθεί στο νέο γύρο γενικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα 9-13/12.


Οι φοιτητές δήλωσαν πως βρίσκονται αντίθετοι με το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και αναφέρουν στην ανακοίνωση τους διαμαρτύρονται:

  • Η Κυβέρνηση εντείνει την επιχειρηματική λειτουργία των σχολών
  • Προσθέτει νέα εμπόδια στις σπουδές μας με διαγραφές φοιτητών
  • Απελευθερώνει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και δημιουργεί το έδαφος για δίδακτρα ακόμα και στο προπτυχιακό με την ενίσχυση της υποχρηματοδότησης και τη θεσμοθέτηση της αυτονομίας των ιδρυμάτων

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γρηγόρης Μακρής αντιπρόεδρος του Φ.Σ. εκ μέρους της γενικής συνέλευσης του συλλόγου των τονίζοντας ότι τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση ο κοινός συντονισμός των συλλόγων.

"11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το αστικό κράτος ενισχύεται το νομοθετικό πλαίσιο που βλέπει ως εχθρό τις λαϊκές κινητοποιήσεις και τους δίκαιους αγώνες μας" τονίζουν στην ανακοίνωση τους.

Εικόνες από το συλλαλητήριο

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr