Με κινητοποιήσεις απαντά ο Φ.Σ. Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τα προβλήματα στη Σχολή – ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.

Απόφαση Φοιτητικού Συλλόγου Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Αποφάσεις Γ.Σ. Φ.Σ.Σήμερα 15/10/2019 πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Νηπιαγωγών Δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Υπερψηφίστηκε με 66 ψήφους η εισήγηση της πλειοψηφίας του ΔΣ του συλλόγου για συντονισμό των φοιτητικών συλλόγων της πόλης, ενώ 8 ψήφους πήρε το πλαίσιο της ΣΣΠ.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος καλεί σε "οργάνωση του αγώνα" για τα προβλήματα που συναντούν στη σχολή, και όπως αναφέρουν "κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης που με την τροπολογία που περνάει την Πέμπτη για την εξίσωση των πτυχίων των Πανεπιστημίων με των ιδιωτικών Κολλεγίων. "


Οι φοιτητές διεκδικούν:

  • Αναλώσιμα υλικά στο μάθημα των καλλιτεχνικών του 2ου έτους.
  • Δωρεάν μετακίνηση για τις πρακτικές  του 3ου και του 4ου ετους.
  • Δωρεάν εκτύπωση του Αναλυτικού Προγράμματος Νηπιαγωγείου και τον οδηγό του Νηπιαγωγού όπως τα έχει δώσει το Υπουργείο από τη στιγμή που ζητείται από τον καθηγητή για την εξέταση του μαθήματος του 4ου έτους.

Οι φοιτητές προχωρούν σε:

  • Για να διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθούν τα αιτήματα μας: πραγματοποιήσουμε κινητοποίηση στην Πρόεδρο και στη συνέλευση του Τμήματος το επόμενο διάστημα.
  • Για το θέμα των πάσο και τη συχνότητα των δρομολογίων των αστικών λεωφορείων: πραγματοποιούμε κινητοποίηση στην Τριμερή Συνάντηση (ΚΤΕΛ – Πανεπιστήμιο – Δήμος) για να διασφαλίσουμε μειωμένη κάρτα μετακίνησης και την έγκαιρη έκδοση των πάσο, καθώς και την αύξηση των δρομολογίων τις ώρες αιχμής.
  • Για το θέμα των εστιών: απαιτούμε κανένας φοιτητής να μην παρατήσει τις σπουδές του και ιδιαίτερα για τους πρωτοετείς που περιμένουν να μπουν στην εστία, να δοθούν άμεσα δωμάτια σε ξενοδοχεία ή έκτακτο επίδομα ενοικίου στην ευθύνη του κράτους. Προχωράμε σε κινητοποίηση στην Περιφέρεια απαιτώντας να διατεθεί κονδύλι από την κεντρική Διοίκηση και το κράτος, σε συντονισμό με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους το επόμενο διάστημα.
  • Για το θέμα του ασύλου: οργανώνουμε μεγάλη κινητοποίηση στην επόμενη συνεδρίαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου απαιτώντας να παρθεί πίσω, να μην εφαρμοστεί ο νόμος για το άσυλο και να πάρει αντίστοιχη απόφαση η σύγκλητος.
  • Οργανώνουμε μεγάλη κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στις 24 Οκτώβρη σε συντονισμό με φοιτητικούς συλλόγους από όλη τη χώρα για τα θέματα των μεταγραφών και της φοιτητικής μέριμνας. 
  • Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να ενώσουν τις φωνές τους με μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο στις 31 Οκτώβρη στο κέντρο της πόλης και σε κάθε πόλη της χώρας! 
  • Για να οργανώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες: προχωράμε σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και σε συντονισμό και με τους υπόλοιπους Φ.Σ. καταλήγουμε σε διήμερο αντιπολεμικής δράσης που θα περιλαμβάνει συναυλία και άλλες εκδηλώσεις.
  • Ο ΦΣ μας συμμετέχει στην 10η Πανελλαδική συνάντηση του ΜΑΣ στις 10 Νοέμβρη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr