Στην 3η θέση ανάμεσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Στην 3η θέση ανάμεσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Τo Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει την τρίτη θέση ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια, σύμφωνα με τη νέα διεθνή ακαδημαϊκή αξιολόγηση των Πανεπιστημίων Times Higher Education World University Rankings του Elsevier για το έτος 2019-2020.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα συστήματα κατάταξης Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με παγκόσμια κλίμακα. Στην ίδια θέση κατετάγησαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.


Η αξιολόγηση της κατάταξης World University Rankings της ΤΗΕ έγινε ανάμεσα σε 1400 επιλεγμένα καλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα οποία θεωρείται ότι ηγούνται της επιστημονικής έρευνας παγκοσμίως από 92 χώρες και λαμβάνει υπόψη της κριτήρια, όπως η διδασκαλία, η έρευνα, η ερευνητική απήχηση (ετεροαναφορές), προσέλκυση χρηματοδότησης και η διεθνής διάσταση.

Η Πρυτανεία συγχαίρει την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη συμβολή τους στις συγκεκριμένες μεγάλες επιτυχίες του Ιδρύματός μας και την προσήλωσή τους στην επιστημονική ποιότητα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr