Απόκτηση πανεπιστημιακού πτυχίου στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής για τους φοιτητές που εισήχθησαν ως ΤΕΙ Ηπείρου

Απόκτηση πανεπιστημιακού πτυχίου στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής για τους φοιτητές που εισήχθησαν στο τμήμα ως ΤΕΙ Ηπείρου

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με έδρα την Πρέβεζα, διευκρινίζει τις προϋποθέσεις απόκτησης πανεπιστημιακού πτυχίου για τους φοιτητές που εισήχθησαν στο τμήμα ως ΤΕΙ Ηπείρου, για τους παλαιούς απόφοιτους και για τους απόφοιτους άλλων τμημάτων.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μπορείτε να την δείτε εδώ.


Αναλυτικά αναφέρει:

Ενεργοί φοιτητές μέχρι 12ο εξάμηνο

1.  Οι φοιτητές του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που εισήχθησαν στο τμήμα ως ΤΕΙ Ηπείρου και επιθυμούν να αποκτήσουν πανεπιστημιακό πτυχίο, θα πρέπει να ολοκληρώσουν πριν το 12ο εξάμηνο όλες τις υποχρεώσεις τους ( μαθήματα, πτυχιακή, πρακτική άσκηση) και στη συνέχεια να φοιτήσουν δύο (2) επιπλέον εξάμηνα, από τον Οκτώβρη του 2019 και μετά, και να εξετασθούν στα ακόλουθα πέντε (5) μαθήματα: 1.Αρχιτεκτονική Πληροφοριακών Συστημάτων 2.Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα (ΕΛΠ) 3.Οικονομική των Επιχειρήσεων 4.Διεθνής Λογιστική και Χρηματοοικονομική Πληροφόρηση 5.Ποσοτικές Μέθοδοι στα Οικονομικά.

Μέχρι τη Δευτέρα 16-09-2019 οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές πρέπει να καταθέσουν αίτηση στη γραμματεία με την οποία να ζητούν αντί να ορκιστούν και να λάβουν πτυχίο τεχνολογικής εκπαίδευσης, να παρακολουθήσουν τα  πέντε (5) μεταβατικά μαθήματα και να λάβουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Οι δικαιούχοι φοιτητές εγγράφονται στο 7ο εξάμηνο του προγράμματος σπουδών. Φοιτητής, ο οποίος μετά την αίτησή του έχει καταστεί δικαιούχος της ρύθμισης και έχει εγγραφεί στο πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών, έχει δικαίωμα με νέα αίτησή του να ζητήσει μέσα σε έξι (6) μήνες την οικειοθελή παραίτησή του από τη δυνατότητα λήψης πτυχίου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και να πάρει πτυχίο ΤΕΙ.

Απόφοιτοι του τμήματος και άλλων τμημάτων

2. Οι φοιτητές του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής που εισήχθησαν στο τμήμα και θα αποκτήσουν πτυχίο μετά το 12ο εξάμηνο, οι παλαιοί απόφοιτοι του τμήματος αλλά και οι απόφοιτοι άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων, μπορούν να αποκτήσουν πανεπιστημιακό πτυχίο μέσω των Κατατακτήριων Εξετάσεων. Κάθε Δεκέμβρη το τμήμα διοργανώνει κατατακτήριες εξετάσεις σε τρία εξεταζόμενα μαθήματα: 1) Μικροοικονομική, 2) Μαθηματικά για Οικονομολόγους και 3) Διοικητική Επιχειρήσεων.

Στους επιτυχόντες στις Κατατακτήριες Εξετάσεις του Δεκεμβρίου 2019 και σε κάθε άλλη χρονική περίοδο, που είναι απόφοιτοι του τμήματος ως ΤΕΙ θα αναγνωριστούν όλα τα μαθήματα που είναι ίδια με το νέο πρόγραμμα σπουδών και θα παρακολουθήσουν από τον Οκτώβρη του 2020 μόνο τα νέα μαθήματα του προγράμματος σπουδών. Αντίστοιχα βέβαια, οι απόφοιτοι άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων θα τύχουν αναγνώρισης μαθημάτων που σχετίζονται με το νέο πρόγραμμα σπουδών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr