"Στάθηκα τυχερή, θα θρηνούσαμε θύματα" λέει η φοιτήτρια που της έπεσε το ταβάνι στο κεφάλι (ηχητικό)

"Στάθηκα τυχερή, θα θρηνούσαμε θύματα" λέει η φοιτήτρια που της έπεσε το ταβάνι στο κεφάλι (Ηχητικό)

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις είναι οι φοιτητές στα Ιωάννινα αν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αποκαλύπτει η φοιτήτρια που της ήρθε το ταβάνι στο κεφάλι ενώ έκανε μπάνιο.

Το περιστατικό που συνέβη στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα «Φοιτητικά Νέα» με σχετικό δημοσίευμα.


Για την περιπέτεια που βίωσε κάνοντας μπάνιο στη φοιτητική εστία Ιωαννίνων, όταν της έπεσε το ταβάνι στο κεφάλι, μίλησε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 η φοιτήτρια, Ελευθερία Μπασδραβάλα.

"Στάθηκα τυχερή και πέσαν μικρά κομμάτια πάνω μου, τα μεγάλα ευτυχώς δεν πήγαν σε μένα. Εγώ στάθηκα τυχερή, σε μια ακραία περίπτωση θα θρηνούσαμε και θύματα. Και όλα αυτά επειδή υπήρχε υγρασία. Αφού έχουν ρίξει την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων κατά 80%, μονίμως μας λένε δεν υπάρχουν χρήματα και δεν υπάρχει προσωπικό. Μέχρι και για το πιο απλό ζήτημα, για να κάψουν τα χόρτα, πρέπει να προσλάβουν εργολάβο. Εμείς πριν από λίγες μέρες βρήκαμε και φίδια. Δεν μπορούμε να περιμένουμε. Πέρυσι είχαμε βρει φίδια στα μπαλκόνια, και ενώ έχουμε ενημερώσει δεν ήρθε κανείς . Οι κουζίνες είναι σε άθλια κατάσταση, μπαίνουν μέσα τα σκυλιά είναι επικίνδυνο για εμάς", ανέφερε η Ελευθερία Μπασδραβάλα.

"Κάναμε κινητοποίηση και ο πρύτανης μας είπε ότι περιμένουμε να προσληφθούν οι εργολάβοι. Είμαστε 800 περίπου φοιτητές. Να φανταστείτε ότι οι υπάλληλοι που δουλεύουν είναι μόλις 11 άτομα, τι να πρωτοκάνουν, οι καθαρίστριες είναι πολύ λίγες για τα κτίρια", συμπλήρωσε.

Τόνισε τέλος πως "υπάρχει και το θέμα των αδέσποτων και ο δήμος ρίχνει το μπαλάκι στον πρύτανη και ο πρύτανης στον δήμο. Αν δεν γινει τίποτα μέχρι την Παρασκευή θα προχωρήσουμε σε άλλα μέτρα, μπορεί να προχωρήσουμε και σε κατάληψη".

Ηχητικό

Εικόνες από το σημείο

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr