Από σήμερα υπό ενοποιημένη μορφή το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου

Από σήμερα υπό ενοποιημένη μορφή το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου

«ΤΕΙ Ηπείρου 1994-2018. Ένας κύκλος κλείνει… ένας νέος μόλις ξεκινά…», ήταν ο τίτλος εκδήλωσης στην Άρτα, με την οποία επισφραγίστηκε η ενοποίησή του με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

24 χρόνια μετά, το ΤΕΙ Ηπείρου ενσωματώνεται, ύστερα από ψήφιση και του σχετικού νομοσχεδίου, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και από σήμερα χαράσσουν κοινή εκπαιδευτική πορεία.


Το Πανεπιστήμιο, υπό τη νέα μορφή, θα διαθέτει στο εξής Σχολές και τμήματα, εκτός από τα Ιωάννινα, που είναι η έδρα, και στους νομούς Άρτας – Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Μιλώντας ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, έκανε λόγο για νέα εποχή, ενώ οι πρυτάνεις, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και ΤΕΙ Ηπείρου, Αναστάσιος Τσίνας, χαρακτήρισαν την απόφαση ως σοβαρή μεταρρύθμιση στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή, κατά την οποία από την Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους πέντε διατελέσαντες προέδρους.

Σήμερα που ανοίγει ο νέος κύκλος, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει και δεύτερη εκδήλωση εγκαινιάζοντας την λειτουργία υπό την νέα πλέον ενιαία μορφή.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr