Κάλεσμα Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για οργάνωση της αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους

Κάλεσμα Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για οργάνωση της αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους

Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους πυρόπληκτους.

Παρότι η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών στα Γιάννενα βρίσκεται στις οικογένειες τους για τις καλοκαιρινές διακοπές, αισθανόμαστε την ανάγκη να συμβάλουμε όπως μπορούμε και εμείς και όσο πιο ορxqγανωμένα γίνεται, στην αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους της Αττικής. 


Μέσω τηλεφώνων και μειλ, συνεννοηθήκαμε τα Διοικητικά Συμβούλια των σχολών Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Νηπιαγωγών, ΒΕΤ στα παρακάτω: 

Αρχικά, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Συμπαραστεκόμαστε στους τραυματίες, τους κατοίκους των περιοχών που έχουν χτυπηθεί. 

Οι πυροσβέστες, οι εθελοντές, οι κάτοικοι με υπεράνθρωπες προσπάθειες προσπαθούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες έχοντας να αντιμετωπίσουν όχι μόνο την μεγάλη φωτιά αλλά και την ανυπαρξία μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης, τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα στην πυροσβεστική, με ευθήνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και των προηγούμενων.  

Αυτές τις κρίσιμες ώρες καλούμε τους φοιτητές όλων των Τμημάτων να συμβάλλουν με κάθε τρόπο, από όπου και αν βρίσκονται, στην ανακούφιση των ανθρώπων που έχουν πληγεί, να συνδράμουν στο έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί.

Συγκεκριμένα για τα Γιάννενα:

Συμμετέχουμε στην αιμοδοσία που οργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων σε συνεργασία με τα 2 νοσοκομεία της πόλης: 

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο 8 το πρωί με 8 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα 8:30 με 2:00 μμ. 

Χατζηκώστα 8:00πμ με 2:00μμ και 5:30 με 8:00μμ. Τα Σαββατοκύριακα μόνο τα πρωινά 8:00 πμ με 2:00 μμ

Επίσης, χρειάζονται είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: 

  • Εμφιαλωμένο νερό.
  • Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, κλπ.)
  • Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κλπ.)

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου τα πρωινά 10:00 με 1:00 μμ και τα απογεύματα 7:30-9:00.

Η πρώτη αποστολή θα γίνει τη Δευτέρα το μεσημέρι.  Όσοι θέλουν να συμβάλουν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 26510-32513. 

Για την Αθήνα, αντίστοιχα, καλούμε τους φοιτητές να δώσουν αίμα στα αντίστοιχα νοσοκομεία για τις ανάγκες των τραυματιών ή να παραδίδουν είδη αλληλεγγύης στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Δ. Ομ. Σκυλίτση 19), στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου (Δανουκαρά 7, Λαύριο) και στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως). 

Για όσους φοιτητές από άλλες περιοχές θέλουν να στείλουν είδη πρώτης ανάγκης ή να δώσουν αίμα, τους καλούμε να επικοινωνήσουν με τα εργατικά σωματεία ή άλλους φορείς της περιοχής τους για να φτάσουν οργανωμένα τα είδη στην περιοχή της Αττικής.

Τέλος, αποφασίζουμε: 

  1. Δημοσίευση τη Απόφασης στον τύπο, site, στη σελίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των Τμημάτων των σχολών μας. 
  2. Ο καθένας μας να το αναρτήσει όπου μπορεί για να το μάθουν όσα περισσότερα μέλη των συλλόγων. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr