Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη Πρύτανη και και Αντιπρυτάνεων

Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη Πρύτανη και τριών (3) Αντιπρυτάνεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Α. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθ. κ. Γεώργιος Καψάλης, προκήρυξε τις εκλογές για την ανάδειξη  Πρύτανη και  τριών (3) Αντιπρυτάνεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τετραετή θητεία, ήτοι από 01-09-2018 έως 31-08- 2022, με άμεση, μυστική και καθολική ψηφοφορία (κάλπη).

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 6 Ιουνίου 2018, ημέρα Τετάρτη.


Τόπος ψηφοφορίας:

1. Ομάδα Α΄ εκλεκτόρων (σύνολο των μελών Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης «Δημήτρης Χατζής», (σύμφωνα με τον εκλογικό κατάλογο κατ’ απόλυτη αλφαβητική σειρά):

-1ο  εκλογικό Τμήμα (Α έως Κ)

-2ο  εκλογικό Τμήμα (Λ έως Ω)

2. Ομάδα Β΄ εκλεκτόρων (το σύνολο των μελών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π., Ε.Τ.Ε.Π. και το Διοικητικό Προσωπικό, μόνιμο και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) στην Αίθουσα στο ισόγειο του Μεταβατικού Κτιρίου, στο διάδρομο δίπλα από το κυλικείο (Β 107, Β 108), (σύμφωνα με τον εκλογικό κατάλογο κατ’ απόλυτη αλφαβητική σειρά)

-1ο  εκλογικό Τμήμα (Β 107: Α έως Κ)

-2ο  εκλογικό Τμήμα (Β 108: Λ έως Ω) 

Πρύτανης εκλέγεται ο υποψήφιος που συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων. Στην περίπτωση που κανείς υποψήφιος δε συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία ή σε περίπτωση ισοψηφίας, ως ημερομηνία της επαναληπτικής εκλογής μεταξύ των δύο πλειοψηφισάντων, ορίζουμε την επόμενη, 7 Ιουνίου 2018, ημέρα Πέμπτη, στους προαναφερόμενους τόπους ψηφοφορίας.

Αντιπρυτάνεις εκλέγονται οι τρεις (3) υποψήφιοι που συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό των έγκυρων ψήφων. Επί ισοψηφίας στην τελευταία εκλόγιμη θέση, η εκλογική διαδικασία επαναλαμβάνεται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, την επόμενη, 7 Ιουνίου 2018, ημέρα Πέμπτη, στους προαναφερόμενους τόπους ψηφοφορίας. 

Β. Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί κατά τις ώρες 09.00-17.00, σύμφωνα με τις διατάξεις που προαναφέρθηκαν.

Οι εκλέκτορες ψηφίζουν με την επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Ακαδημαϊκής Ταυτότητας ή άλλου ισοδύναμου εγγράφου.

Η εκλογή του Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων γίνεται με δύο (2) ξεχωριστά ενιαία ψηφοδέλτια, που περιλαμβάνουν τα ονόματα όλων των υποψηφίων Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων, αντίστοιχα. Οι εκλογείς σημειώνουν την προτίμησή τους για έναν μόνον από τους υποψηφίους Πρυτάνεις και για έναν μόνον από τους υποψηφίους Αντιπρυτάνεις δίπλα από το όνομά του, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Γ. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας, μαζί με σύντομο βιογραφικό σημείωμα θα υποβληθούν στο Τμήμα Πρωτοκόλλου - Διεκπεραίωσης και Αρχείου της Δ/νσης Διοικητικού, Μεταβατικό Κτίριο, 2ος όροφος, Πανεπιστημιούπολη, αυτοπροσώπως από τους ενδιαφερομένους Καθηγητές (Καθηγητές πρώτης βαθμίδας και Αναπληρωτές Καθηγητές), που πληρούν τις προϋποθέσεις των σχετικών διατάξεων, μέχρι την 21η Μαΐου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00.

Δ. Σύμφωνα με τις προαναφερθείσες διατάξεις, δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για το αξίωμα του Πρύτανη έχουν όλοι οι Καθηγητές πρώτης βαθμίδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Για το αξίωμα του Αντιπρύτανη δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν όλοι Καθηγητές πρώτης βαθμίδας και της βαθμίδας του Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Δικαίωμα υποψηφιότητας για τα αξιώματα του Πρύτανη και του Αντιπρύτανη έχουν όσοι τελούν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης, εφόσον δεν συμπληρώνουν το ανώτατο όριο ηλικίας έως το πέρας της θητείας (31-08-2022). Δεν επιτρέπεται το ίδιο πρόσωπο να θέσει ταυτόχρονα υποψηφιότητα και για τα δύο αξιώματα.

Το σώμα εκλεκτόρων για την εκλογή Πρύτανη και Αντιπρυτάνεων απαρτίζεται:

α) από το σύνολο των μελών Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (πρώτη  (Α) ομάδα εκλεκτόρων) και

β) από το σύνολο των μελών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π., Ε.Τ.Ε.Π. και Διοικητικό Προσωπικό, μόνιμο και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, (δεύτερη (Β) ομάδα εκλεκτόρων).

Στο σώμα εκλεκτόρων επιτρέπεται να συμμετέχουν μέλη ΔΕΠ (πρώτη ομάδα εκλεκτόρων) που απουσιάζουν από τη θέση τους, ανεξαρτήτως του λόγου απουσίας, εφόσον η απουσία δεν συνεπάγεται την αναστολή ή την απαγόρευση άσκησης των καθηκόντων τους. Δεν ισχύει το ίδιο για τους εκλέκτορες της δεύτερης ομάδας εκλεκτόρων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr