φοιτητές ηλεκτρολογίας, ηλεκτρολογίας ΑΠΘ, πτυχίο, απθ Αποκλεισμένοι οι φοιτητές ηλεκτρολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας λίγο πριν το πτυχίο

Αποκλεισμένοι οι φοιτητές ηλεκτρολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας λίγο πριν το πτυχίο 

Παράσταση διαμαρτυρίας για να καταργηθεί το πλαφόν στον αριθμό των φοιτητών ανά μάθημα. Αποκλεισμένοι από μαθήματα ηλεκτρολογίας που θα τους οδηγήσουν στο πτυχίο, λόγω του… πλαφόν που έχει μπει στον αριθμό των φοιτητών που μπορούν να παρακολουθήσουν κάθε μάθημα, βρίσκονται για μία ακόμη φορά φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Περίπου 20 φοιτητές «περισσεύουν» από κάθε μάθημα κάθε εξάμηνο και όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν αυτό συνεπάγεται παράταση των σπουδών τους και επιβάρυνση των οικογενειών τους με έξοδα.

Είσαι Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ!


Όπως γράφει η εφ. Ταχυδρόμος, χθες, για πολλοστή φορά, η αγανάκτηση των φοιτητών που βιώνουν αποκλεισμό από τα μαθήματα λόγω του ορίου που έχει μπει στον αριθμό όσων μπορούν να τα παρακολουθήσουν έφθασε μέχρι την πόρτα του γραφείου του προέδρου του τμήματος.

Φοιτητές προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Ευθύμη Πατσαρίσο, «εδώ και δύο χρόνια, από τότε που το τμήμα των δικτύων μετατράπηκε σε Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, οι παλιοί φοιτητές είναι… όμηροι. Οσοι θέλουν να αποφοιτήσουν ως ηλεκτρολόγοι θα πρέπει να παρακολουθήσουν τέσσερα μαθήματα ηλεκτρολογίας, στα οποία όμως ισχύει όριο 80 φοιτητών ανά τμήμα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε εξάμηνο, σε κάθε μάθημα μένουν εκτός 15 - 20 φοιτητές που αναγκάζονται να παρατείνουν τις σπουδές τους. Κάθε φορά κινητοποιούμαστε για να απορροφηθούν οι φοιτητές και να μη χάσουν τη χρονιά, το πρόβλημα όμως θα πρέπει να λυθεί. Είναι κοροϊδία να πρέπει κάθε φορά να κάνουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας για να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα».

Το… πλαφόν στα μαθήματα ηλεκτρολογίας δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Στο τμήμα σύμφωνα με τον κ. Πατσαρίσο διδάσκουν 17 καθηγητές ΔΕΠ που δεν αρκούν για την κάλυψη του συνόλου του προγράμματος σπουδών. «Χαρακτηριστικό είναι ότι το μάθημα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας ΙΙ, δεν παραδίδεται καθόλου λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών», ανέφερε ο κ. Πατσαρίσος.

Οι φοιτητές προχώρησαν σε συγκέντρωση υπογραφών, χθες το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Προέδρου, στο μπαλκόνι του οποίου, στο Μέγαρο Δεληγεώργη (1ος όροφος) ανάρτησαν και πανό.

Οι φοιτητές απαιτούν:

  • Να καταργηθούν τα όρια σε όλα τα μαθήματα.
  • Να μπορούμε να δηλώσουμε όποιο μάθημα θέλουμε, χωρίς να μας επιβάλλουν πρώτα αυτά των προηγούμενων εξαμήνων.
  • Οι 2012-2013, καθώς και όλοι όσοι παίρνουν τα ηλεκτρολογικά μαθήματα να παίρνουν κανονικό πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού.
  • Να παίρνουν μέρος στην εμβόλιμη όλοι που έχουν συμπληρώσει την ελάχιστη διάρκεια φοίτησης.
  • Να μας δοθούν γραπτά οι αποφάσεις της ΓΣΤ για τα όρια και το πτυχίο.
  • Ολη η γνώση στο πτυχίο και όχι σε πανάκριβα μεταπτυχιακά.
  • Πρόσληψη καθηγητών με πλήρη δικαιώματα, ώστε να γίνονται όλα τα μαθήματα.
  • Επαρκή κρατική χρηματοδότηση για εργαστήρια και κτιριακές υποδομές.

Περισσότερα νέα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr