Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Συνέδριο Adapt2Change, Νέες τεχνολογίες,  σύγχρονη γεωργία Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Συνέδριο «Adapt2Change - Νέες τεχνολογίες στη σύγχρονη γεωργία»

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Συνέδριο «Adapt2Change - Νέες τεχνολογίες στη σύγχρονη γεωργία»

Συνέδριο με τίτλο «Adapt2Change: Νέες τεχνολογίες στη σύγχρονη γεωργία: Τεχνολογίες παραγωγής θερμοκηπιακών προϊόντων με μειωμένες εισροές» διοργανώνεται την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 (3.00 μ.μ.) στο Βόλο, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (οδός Φυτόκου).

Το συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Adapt2Change» (Προσαρμογή της γεωργικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στους περιορισμένους υδατικούς πόρους) το οποίο έχει στόχο την επίδειξη της ικανότητας προσαρμογής της γεωργικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στην περιορισμένη παροχή υδατικών πόρων και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Με δεδομένο πως η λειψυδρία και η ρύπανση των υδάτων είναι μια περιβαλλοντική απειλή που επηρεάζει μεγάλα τμήματα της Ευρώπης, το «Adapt2Change» φιλοδοξεί να προωθήσει βιώσιμες γεωργικές πρακτικές που να μπορούν να εφαρμοστούν από όλους τους αγρότες.

Στην υλοποίηση του έργου συμμετέχουν το ΤΕΙ Θεσσαλίας (επικεφαλής εταίρος), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Πειραιά, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών Κύπρου, το KEK Ευρωπληροφόρηση Α.Ε. και η ICON Group Τεχνική ΕΠΕ.

Πρόγραμμα συνεδρίου

  • 15:00 Έναρξη - χαιρετισμοί
  • 15:30 Κωνσταντίνος Κίττας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Τεχνολογίες ρύθμισης του κλίματος των θερμοκηπίων - Η περίπτωση του κλειστού θερμοκηπίου 
  • 16:00 Δημήτριος Σάββας, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών:
  • Τεχνολογίες παραγωγής λαχανοκομικών στα θερμοκήπια
  • 16:30 Αθανάσιος Σαπουνάς, Agrostis: Βιωσιμότητα θερμοκηπιακών επιχειρήσεων
  • 17:00 Συζήτηση
  • 17:30 Ελαφρύ γεύμα

Περισσότερα νέα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr