ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Η ανεξάρτητη Φοιτητική Συμμαχία κατεβαίνει στις Φοιτητικές εκλογές 2015 με κεντρικό σύνθημα «Πανεπιστήμιο μακριά από κόμματα»

Με κεντρικό σύνθημα «Πανεπιστήμιο μακριά από κόμματα», κατεβαίνει στις Φοιτητικές εκλογές 2015 η Φοιτητική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου για τις φοιτητικές εκλογές 2015 που στάλθηκε στα foititikanea.gr αναφέρει:

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ:


Πανεπιστήμιο μακριά από κόμματα

Οι καιροί αλλάζουν…

Εμείς σαν νέοι άνθρωποι καλούμαστε σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον να προσαρμοζόμαστε, να αναζητούμε την πρόοδο και να εξελισσόμαστε μαζί με την κοινωνία και τους θεσμούς της. Αναλογιζόμενοι τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και της υποβάθμισης που διαιωνίζεται αρκετές δεκαετίες μέσα στο ελληνικό Πανεπιστήμιο καλούμαστε να κάνουμε ένα βήμα εμπρός. Οι φοιτητές ήρθε η ώρα να πάψουμε την κομματική εξάρτηση των συλλόγων μας.

Αντιμαχόμαστε αυτούς που προωθούν τη στασιμότητα στην σπουδάζουσα νεολαία και μαχόμαστε για ένα ελληνικό πανεπιστήμιο που δεν έχει καμία διασύνδεση με τα πολιτικά κόμματα και ό,τι αυτή συνεπάγεται.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ:

Ως φοιτητές,

Προκρίνουμε ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό -δυτικού τύπου- ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο, δεκτικό σε νέες μεθόδους διδασκαλίας και έρευνας προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες.

Απαρνούμαστε τον χώρο των κομματικών παρατάξεων που «δρουν» και «αντιδρούν» εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Αποτασσόμαστε τον «συνδικαλισμό» που προάγει τα συντεχνιακά συμφέροντα και εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες ενάντια στο συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.

Επιζητούμε την αναδιάρθρωση της λογικής που διέπει την λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων και των οργάνων τους, δίνοντας έμφαση στα προβλήματα καθημερινότητας των φοιτητών και τη μετατροπή τους από πεδίο αναμέτρησης κομματικών αντιπαραθέσεων σε χώρο ουσιαστικού διαλόγου για τα προβλήματα των σχολών μας.

Επιδιώκουμε ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό δημόσιο Πανεπιστήμιο, εξωστρεφές και με έμφαση στην πολύπλευρη αξιολόγηση.

Αναζητούμε τη σύνδεση των σπουδών μας με την αγορά εργασίας, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Υπερασπιζόμαστε την ισχύ των καταστατικών κανονισμών των συλλόγων με δημοκρατικότητα απέναντι στην αυθαιρεσία των εκάστοτε πλειοψηφιών.

Καλούμε σε συμπόρευση όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που συμφωνούν με τις βασικές αρχές και θέσεις μας, ανεξαρτήτως ιδεολογικής αφετηρίας και κομματικής ταυτότητας. Είναι καιρός και εμείς οι φοιτητές, ως εν δυνάμει παραγωγικός κλάδος και κινητήριος δύναμη του τόπου να σπρώξουμε τη ρόδα της προόδου μπροστά και να απαγκιστρωθούμε από ότι μας κρατάει πίσω.

Ας αλλάξουμε εποχή!

Πανεπιστήμιο μακριά από κόμματα

ΦΟΙΤΗΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ανεξάρτητοι Φοιτητές Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr