Κινητοποίηση φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με σύνθημα "δωρεάν σίτιση για όλους"

Κινητοποίηση φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με σύνθημα "δωρεάν σίτιση για όλους"

Με σύνθημα «να μην υπάρξει κανένας αποκλεισμός φοιτητή από τη σίτιση! Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές», οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Εστιών, Ψηφιακών Συστημάτων (ΣΤΕΦ), ΣΟΔΕ, Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, πραγματοποίησαν κινητοποίηση στη λέσχη σίτισης του Πανεπιστημίου.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης οι φοιτητές έκλεισαν συμβολικά τα ταμεία, προχώρησαν σε μοίρασμα της ανακοίνωσης τους και κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο φοιτητών - μαθητών που θα γίνει τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη, στις 12:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Λάρισας.


Στο κάλεσμα τους σημειώνονται τα εξής:

«Για ακόμα μια χρονιά οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια σειρά προβλημάτων που θέτουν εμπόδια στο να μπορούμε να σπουδάσουμε ανεμπόδιστα και χωρίς να βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της σίτισης που για ακόμα μια χρονιά δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης της κάρτας σίτισης, με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές και ιδιαίτερα πρωτοετείς ενώ δικαιούνται δωρεάν σίτιση, να αναγκάζονται να πληρώνουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, οι πρωτοετής φοιτητές είναι αναγκασμένοι κάθε χρόνο να πληρώνουν το αντίτιμο που ορίζει η εργολαβία της λέσχης μέχρι να βγει το πάσο τους και το αποτέλεσμα για το αν δικαιούνται ή όχι τελικά να τρώνε δωρεάν.

Τα παραπάνω είναι το αποτέλεσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα στα Πανεπιστήμια, όπου δίνονται οι υπηρεσίες σε εργολάβους, οι οποίοι για να βγάζουν κέρδος αντιμετωπίζουν τους φοιτητές σαν πελάτες. Είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης που έχει βαρέσει κόκκινο τα τελευταία χρόνια με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά. Όλα αυτά σε μια προσπάθεια το δωρεάν και δημόσιο πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη σήμερα να γίνει ένα Πανεπιστήμιο Α.Ε. που θα λειτουργεί με βάση το κέρδος των επιχειρήσεων που εισχωρούν ολοένα και περισσότερο μέσα σε αυτό και όχι με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών για δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές.

Γι’αυτό διεκδικούμε:

  • Να μην υπάρξει κανένας αποκλεισμός φοιτητή από τη σίτιση! Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές.
  • Να αυξηθεί η ποσότητα και να βελτιωθεί η ποιότητα του φαγητού.
  • Να «πάρουν πόδι» οι εργολάβοι και οι εταιρίες από τα Πανεπιστήμια.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να μη δεχτούν αυτή την κατάσταση. Με τον αγώνα μας, όλοι μαζί, να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για τα δικαιώματά μας σε δωρεάν και σύγχρονες σπουδές».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr