Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα ρυθμίσει το χρέος του φοιτητή για να πάρει πτυχίο

Τι απαντά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον φοιτητή που δεν μπορεί να πάρει πτυχίο γιατί χρωστάει στην εστία

Στον φοιτητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που δεν μπορεί να πάρει το πτυχίο του λόγω του χρέους στις φοιτητικές εστίες του ιδρύματος (σχετικό δημοσίευμα του «Φοιτητικά Νέα» εδώ), απαντά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μετά την ευρεία δημοσιότητα της καταγγελίας του φοιτητή.

Σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναφέρεται ότι «αν πράγματι ο κύριος Κουρελάς αδυνατεί και πληρώσει το ποσό των 105 ευρώ, το αίτημά του θα ρυθμιστεί από το ίδρυμα» αλλά τονίζει ότι: «Το αίτημά του όμως να καταργηθεί για όλους τους φοιτητές το “χαράτσι” όπως επικαλείται, κατά παράβαση του κανονισμού, δεν μπορεί να γίνει δεκτό»


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

«Σε απάντηση σχετικού δημοσιεύματος, με βάση τον κανονισμό των εστιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα η ετήσια συνδρομή για να διαμείνει κάποιος στη συγκεκριμένη εστία είναι 150 ευρώ. Η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση του κυρίου Κουρελά έχει ληφθεί υπόψη και έχουν γίνει οι σχετικές εκπτώσεις με βάση τον κανονισμό.

Ο κύριος Λαυρέντης Κουρελάς έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του, υπέβαλε πρόσφατα πριν από ένα μήνα αίτημά του να πάρει πτυχίο και οφείλει 105 ευρώ. Συγκεκριμένα, παρέδωσε την πτυχιακή του εργασία στις 4/7/2022, δεν υπέβαλε αίτημα για ορκωμοσία τον Ιούλιο και ζήτησε εγγράφως να συμμετέχει στην ορκωμοσία στις 1 Νοεμβρίου.

Αν πράγματι ο κύριος Κουρελάς αδυνατεί και πληρώσει το ποσό των 105 ευρώ, το αίτημά του θα ρυθμιστεί από το ίδρυμα.

Το αίτημά του όμως να καταργηθεί για όλους τους φοιτητές το «χαράτσι» όπως επικαλείται, κατά παράβαση του κανονισμού, δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Το σύνολο των εστιακών φοιτητών γνωρίζει το συμβολικό κόστος της ετήσιας συνδρομής και ανταποκρίνεται στην υποχρέωση αυτή».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr