Διαδικασία ολοκλήρωσης εγγραφών των πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ολοκλήρωση εγγραφών των πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ολοκλήρωση Εγγραφών: Οι ηλεκτρονικές εγγραφές των πρωτοετών έγιναν στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από 1 έως 9 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι επιτυχόντες, οι οποίοι δεν έκαναν ηλεκτρονική εγγραφή για οποιονδήποτε λόγο, έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής, στην οποία εκτίθενται οι λόγοι της καθυστέρησης, απευθείας στη Γραμματεία του Τμήματός τους εντός αποκλειστικής προθεσμίας σαράντα πέντε (45) ημερών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, ήτοι μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου 2022.


Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μπορείτε να την δείτε εδώ.

Το Πανεπιστήμιο παρέλαβε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τα δεδομένα των νέων φοιτητών και στάλθηκαν με SMS τα στοιχεία του ιδρυματικού τους λογαριασμού, στο κινητό που δήλωσαν κατά την ηλεκτρονική εγγραφή τους στη πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Καλούνται οι νέοι φοιτητές μόλις λάβουν το SMS να ακολουθήσουν τον Σύντομο Οδηγό Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών ΠΘ για τους Πρωτοετείς Φοιτητές (δείτε τον εδώ).

Οι πρωτοετείς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενημερώνονται ότι πρέπει να παρακολουθούν την ιστοσελίδα του Τμήματός τους για τις ανακοινώσεις σχετικά με την εγγραφή τους.

Παρακάτω παρατίθεται παραδείγματα ανακοινώσεων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

1. Ανακοίνωση Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Για την ολοκλήρωση των εγγραφών, απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στο ΥΠΑΙΘ.
  2. Ευκρινής φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
  3. Πιστοποιητικό γέννησης (να έχει εκδοθεί το τελευταίο εξάμηνο και μόνο για άρρενες)
  4. Έγχρωμη Φωτογραφία τύπου ταυτότητας/διαβατηρίου.
  5. Βεβαίωση που να αναγράφει τον ΑΜΚΑ του φοιτητή
  6. Αίτηση εγγραφής στο ΤΑΜ
  7. Δήλωση επιλογής ξένης γλώσσας
  8. Αντίγραφο απολυτηρίου λυκείου

Η υποβολή των δικαιολογητικών από τους υποψηφίους  μπορεί να γίνει:
αυτοπροσώπως (Γραφείο Γραμματείας, κτίριο Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνική Σχολή, Πεδίο Άρεως Βόλος &
ώρα 11.00-13.00).

- με εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο ή, εναλλακτικά,

με ταχυδρομείο με συστημένη επιστολή ή υπηρεσία ταχυμεταφοράς, 
στη διεύθυνση: Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνική Σχολή, Πεδίο Άρεως Βόλος, ΤΚ 38334

έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022.

Προσοχή! Όσοι είστε με καταγωγή εκτός Βόλου, όταν θα κάνετε αίτηση για ακαδημαϊκή ταυτότητα (πάσο), προκειμένου να μπορείτε να τη χρηισιμοποιήσετε και για έκπτωση στις υπεραστικές μετακινήσεις σας, να δηλώσετε μόνιμη κατοικία τον τόπο καταγωγής σας και όχι τη διεύθυνση διαμονής σας στην πόλη του Βόλου.

Οι πρωτοετείς φοιτητές/φοιτήτριες του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του τμήματος που ανανεώνεται συνεχώς.

---

2. Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Αγαπητές/οί φοιτήτριες/φοιτητές,

Σας καλωσορίζουμε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (οδός Σέκερη – Πεδίον Άρεως) και σας ευχόμαστε καλό ακαδημαϊκό έτος.

Σας ενημερώνουμε ότι η έναρξη των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022. Το πρόγραμμα διδασκαλίας των μαθημάτων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος τις επόμενες ημέρες.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας θα πρέπει να αποστείλετε ηλεκτρονικά στο email της Γραμματείας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) με θέμα «Δικαιολογητικά εγγραφής 2022-2023» τα παρακάτω έγγραφα:

  1. Την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής (από το Υπουργείο Παιδείας)
  2. Ευκρινές φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου (ότι έχετε δηλώσει στην ηλεκτρονική σας εγγραφή)
  3.  Ευκρινές φωτοαντίγραφο αποδεικτικού καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2 ή ανωτέρου (αφορά απαλλαγή από τα μαθήματα αγγλικών)
  4. Αποφοιτήριο από προγενέστερο Τμήμα εγγραφής (αφορά εισακτέους με το 10%)

Η προθεσμία αποστολής των ανωτέρω δικαιολογητικών ορίζεται από την Πέμπτη 15/09/2022 έως και την Παρασκευή 23/09/2022 και ώρα 14:00.

Μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας θα σας αποσταλούν τα εξής:

  1. Οι προσωπικοί κωδικοί σας, με αποστολή SMS στον αριθμό κινητού, που είχατε δηλώσει κατά την ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων σας καθώς και οι οδηγίες για την ενεργοποίησή τους.
  2. Η βεβαίωση εγγραφής σας (για κάθε χρήση και για στρατολογική χρήση) στο email, που είχατε δηλώσει κατά την ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων σας.

Όταν ολοκληρωθούν τα ανωτέρω δύο βήματα τότε θα μπορείτε να ανατρέξετε στις Συχνές Ερωτήσεις, προκειμένου να προχωρήσετε στην αίτηση έκδοσης ακαδημαϊκής ταυτότητας.

--

3. Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας , Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης

Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης καλωσορίζει του νέους φοιτητές του.

Για την ταυτοποίηση εγγραφής, οι πρωτοετείς φοιτητές, που έχουν ολοκληρώσει την ηλεκτρονική εγγραφή τους μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα πρέπει να αυτοπροσώπως να καταθέσουν στη Γραμματεία του Τμήματος ή σε περίπτωση κωλύματος ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από την Τρίτη 20.09.2022 έως την Δευτέρα 26.09.2022, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1) Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου (ότι έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική εγγραφή)

2) Μια έγχρωμη φωτογραφία τύπου ταυτότητας

3) Βεβαίωση από τον ΚΕΠ (εφόσον υπήρχε διαφοροποίηση των στοιχείων κατά την ηλεκτρονική εγγραφή)

4) Εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής που υπέβαλαν στο Υ.ΠΑΙ.Θ.

Η ηλεκτρονική επικοινωνία με τους φοιτητές θα γίνεται με τον ιδρυματικό τους  λογαριασμό.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Δεν θα είναι δυνατή η έκδοση Βεβαίωσης από τη Γραμματεία του Τμήματος ή η έγκριση των στοιχείων που θα υποβληθούν στην αίτηση για την απόκτηση ακαδημαϊκής ταυτότητας αν δεν γίνει πρώτα η αποστολή των παραπάνω δικαιολογητικών.

Πληροφορίες για τις υπηρεσίες που μπορείτε να έχετε πρόσβαση μετά την ενεργοποίηση του Ιδρυματικού σας λογαριασμού θα βρείτε στο σύνδεσμο https://www.uth.gr/spoydes/proptyhiakes

Καλούνται οι νέοι φοιτητές μόλις λάβουν το SMS να επισκεφθούν τη σελίδα https://www.uth.gr/welcome  και να ακολουθήσουν τον Σύντομο Οδηγό Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών ΠΘ για τους Πρωτοετείς Φοιτητές. 

Κατά τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων ή ταχυδρομικής αποστολής, για την ολοκλήρωση της εγγραφής απαιτείται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του επιτυχόντος και αιτούντος την εγγραφή, η οποία εκδίδεται μέσω του ιστότοπου www.gov.gr ή φέρει φυσική υπογραφή με βεβαίωση του γνησίου αυτής, στην οποία θα δηλώνει ότι όλα τα στοιχεία και τυχόν δικαιολογητικά που υποβάλλει, είναι ακριβή και αληθή.

4. Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

Για την ολοκλήρωση των εγγραφών, απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Ευκρινής φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
  2. Πιστοποιητικό γέννησης (να έχει εκδοθεί το τελευταίο εξάμηνο και μόνο για άρρενες)
  3. Εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στο ΥΠΑΙΘ.
  4. Έγχρωμη Φωτογραφία τύπου ταυτότητας/διαβατηρίου.

Η υποβολή των δικαιολογητικών από τους υποψηφίους  μπορεί να γίνει:
-αυτοπροσώπως (Γραφείο Γραμματείας, κτίριο ΠΡΟΚΑΤ Πολυτεχνικής Σχολής,
ώρα 12.00-13.30).

- με εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο ή, εναλλακτικά,

-με ταχυδρομείο με συστημένη επιστολή ή υπηρεσία ταχυμεταφοράς, 

έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022.

Οι πρωτοετείς φοιτητές/φοιτήτριες του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του τμήματος που ανανεώνεται συνεχώς.

Οι πρωτοετείς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενημερώνονται ότι πρέπει να παρακολουθούν την ιστοσελίδα του Τμήματός τους για τις ανακοινώσεις σχετικά με την εγγραφή τους.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr