Πανεπιστήμιο θα κάνει έλεγχο του καφέ που καταναλώνουν οι Ελληνες της αλυσίδας «Coffee Island»

Συμβόλαιο τριών ετών υπογράφηκε μεταξύ της εταιρίας «Coffee Island», με το τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για μελέτη των ιδιοτήτων ποικιλιών καφέ που εισάγει η εταιρία (από τη Ν. Αμερική καφέ ωμό σε διάφορες ποικιλίες περίπου 1000 τόνους τον χρόνο) και καταναλώνονται στην Ελλάδα, για να καταγραφεί η ποιότητα των ροφημάτων που καταναλώνουν οι Ελληνες.

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας κ. Δημ. Κουρέτας: «Πρόκειται για μια πρωτότυπη μελέτη που γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Θεωρείται σημαντικό κατά τη γνώμη μου που εμπιστεύονται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, παρόλο που υπάρχει και το Πατρών που είναι δίπλα τους, αφού η εταιρία έχει έδρα στην Πάτρα. Με τον τρόπο αυτό γίνεται ενημέρωση στους καταναλωτές και υπάρχειπλέον και προστασία του καταναλωτή εφόσον αυτός γνωρίζει τι ακριβώς πίνει.

Η συνεργασία της «Coffee Island» και του Πανεπιστημίου Θεσσαλία ςσκοπεύει να αναδείξει επίσης τη χρησιμότητα των αποβλήτων των καταστημάτων καφέ, με τη δημιουργία τροφίμων με προστιθέμενη αξία, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο εμπόριο σύντομα, και στην πώληση των οποίων σημαντικό κέρδος μέσω των δικαιωμάτων θα έχει και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας θα δημιουργηθούν από το πρόγραμμα δύο θέσεις εργασίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τρία χρόνια».


Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr