1η θέση και βραβείο 1500 ευρώ στην iGEM Thessaly από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

1η θέση και βραβείο 1500 ευρώ στην iGEM Thessaly από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Η ομάδα iGEM Thessaly 2022 κέρδισε την 1η θέση με χρηματικό έπαθλο 1500 ευρώ στο «Hackathon S+T+ARTS (Science + Technology + Arts): Circular Futures» που οργάνωσε στην Αθήνα η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση/ Onassis Stegi που αφορούσε την κυκλική οικονομία.

Το Circular Futures Hackathon είναι ένας στοχαστικός μαραθώνιος που στοχεύει στην ανοικτή κοινωνική καινοτομία για τις τέχνες και τις επιστήμες και την προώθηση διεπιστημονικών συνεργασιών. Σκοπός της κάθε ομάδας Hackathon είναι να προτείνει λύσεις που συνδυάζουν την επιστήμη, την τεχνολογία και την τέχνη για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Η ομάδα iGEM Thessaly 2022 ευχαριστεί θερμά τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και τη ΜΑDΕ για τη δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό, την άψογη διοργάνωση, την ευχαρίστηση και την πολύτιμη εμπειρία που της προσφέρθηκε.  


Λίγα λόγια για την ομάδα:

Η iGEM Thessaly 2022 είναι μια διεπιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αντικείμενο τη Συνθετική Βιολογία, επιστημονικός κλάδος που συνδυάζει τις αρχές της βιολογίας και της μηχανικής και ως στόχο έχει την εκ νέου σύνθεση λειτουργικών βιολογικών συστημάτων. Η ομάδα εκπροσωπεί κάθε χρόνο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM, ο οποίος προωθεί την έρευνα και την
πρόοδο της Συνθετικής Βιολογίας.

Η φετινή ομάδα αποτελείται από 18 μέλη, από διάφορα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα μέλη της iGEM Thessaly 2022 είναι: Μαγκούτα Έλλη, Λακάκη Ελευθερία, Ρετάλης Ιωάννης, Παπανικόλας Θεόδωρος, Παπαδημητρίου Ναταλία, Διγενής
Στέφανος, Θεοφανοπούλου Χριστίνα, Πλατής Αναστάσιος, Μελαχροινός Γεώργιος, Πατρινού Αικατερίνη, Καλλιαμπάκου Αικατερίνη, Κατσαούνη Αφροδίτη, Τσαπαδίκου Αστερία, Ελένης Κωνσταντίνος, Γκόνη Ιωάννα, Ματθιόπουλος Κωνσταντίνος, Γιακουντής Αντώνιος, Χατζηγεωργίου Άρτεμις.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr