Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Σε εξάμηνη παύση καθηκόντων τέθηκε πανεπιστημιακός

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Σε εξάμηνη παύση καθηκόντων τέθηκε πανεπιστημιακός

Σε εξάμηνη παύση καθηκόντων τέθηκε πανεπιστημιακός για σεξιστικά σχόλια σε φοιτήτριες, στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Με παύση καθηκόντων διάρκειας έξι μηνών, τιμωρήθηκε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας και ειδικότερα Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξιστικά σχόλια, μετά από καταγγελίες φοιτητριών. Η απόφαση πάρθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο αποτελείται από Αντιπρυτάνεις και Κοσμήτορες.


Να σημειωθεί πως το μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν είναι μέλος ΔΕΠ, ενώ η υπόθεση εξελίσσεται τα τελευταία δύο χρόνια, με τον εργαζόμενο να τίθεται σε αργία για ένα χρόνο, από τις πρώτες κιόλας καταγγελίες.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη, που μίλησε στο magnesianews, το Πειθαρχικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη, «αποφάσισε να προχωρήσει και στην παύση των καθηκόντων του για έξι μήνες. Η κατηγορία ήταν για παράβαση καθήκοντος, έχοντας ανάρμοστες συμπεριφορές, με τον Πρύτανη να σημειώνει πως δεν υπάρχουν καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις».

Στην ερώτηση, εάν θα υπάρξει νομική εξέλιξη του θέματος, ο ίδιος δεν απάντησε.

Ο εν λόγω εργαζόμενος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που τέθηκε σε αργία, διδάσκει σε αρκετά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών αλλά και σε άλλες Σχολές. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr