Ένταση μεταξύ καθαριστριών και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ένταση μεταξύ καθαριστριών και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ένταση επικράτησε στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο, όταν οι απολυμένες καθαρίστριες του πανεπιστημιακού ιδρύματος ζήτησαν να συναντήσουν τον Πρύτανη και να του θέσουν το ζήτημα της επαναπρόσληψής τους. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το magnesianews.gr η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας Μαρία Πλαγερά δήλωσε: «Πήγαμε να ζητήσουμε ραντεβού για να δούμε τι θα γίνει με τις προσλήψεις μας και μονίμως δεν έχει χρόνο. Πήγαμε και την προηγούμενη Δευτέρα και Τρίτη όμως ενημερωθήκαμε ότι δεν ήταν στο γραφείο του γι’ αυτό και πήγαμε σήμερα. Εμείς θέλαμε να κλείσουμε ένα ραντεβού με τον Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη κ. Μπιλλίνη. Βγήκε από το γραφείο του ο Πρύτανης κι άρχισε να φωνάζει λέγοντας μας "οι μαγκές τελειώσανε" και μας έκλεισε τη πόρτα».


Όπως σημείωσε η κ. Πλαγερά, στο τέλος του 2019 απολύθηκαν 31 καθαρίστριες και από τότε βρίσκονται σε ομηρία. Εντύπωση προκαλεί ότι οι καθαρίστριες σύναψαν συμβάσεις εργασίας με το Πανεπιστήμιο ή την Επιτροπή Ερευνών και όχι με εργολάβους, όμως όταν το Πανεπιστήμιο έκανε σύμβαση με τον εργολάβο, οι καθαρίστριες έμειναν στον αέρα. Ζητούν εδώ και καιρό να προσληφθούν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να μπορέσουν να εργαστούν ξανά.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κΖήσης Μαμούρης μιλώντας για το περιστατικό στο τοπικό site ανέφερε πως «τις έχω δεχτεί 30 φορές και το θέμα το έχουμε εξαντλήσει. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ εκβιασμούς και δεν γίνεται να πάμε με τους όρους τους. Τους εξήγησα πως θα δούμε τι θα γίνει με τους εργολάβους καθαριότητας όταν θα προχωρήσει ο διαγωνισμός και θα εγκατασταθούν. Όταν βγει η εργολαβία μπορούμε ευγενικά να τον παροτρύνουμε ώστε να συνεργαστεί με κάποιες από αυτές τις καθαρίστριες. Αλλά δεν γίνεται κάθε φορά να έρχονται χωρίς ραντεβού στο γραφείο μου».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr