Διαμαρτυρία φοιτητών Παν/μίου Θεσσαλίας στην Πρυτανεία: Ζητούν να ανοίξουν οι σχολές

Κινητοποίηση φοιτητών Παν/μίου Θεσσαλίας στην Πρυτανεία: Ζητούν να ανοίξουν οι σχολές

Δε βρίσκουν επαρκείς τις ανακοινώσεις της Συγκλήτου και της Πρυτανείας για τον τρόπο που θα λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά εν μέσω πανδημίας, και έτσι σήμερα φοιτητές της Γεωπονίας, των Μηχανολόγων Μηχανικών και του Παιδαγωγικού Ειδικής Αγωγής αλλά και δύο Τμημάτων της Λαμίας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία, ζητώντας να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας τους.

Σε δηλώσεις τους επισημαίνουν ότι την ώρα που οι ανάγκες είναι αυξημένες, λόγω της πανδημίας, δε γίνεται πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, την οποία έχει αναλάβει ιδιώτης, ανακοινώθηκε ότι οι σχολές και οι εστίες θα ανοίξουν την 1η Οκτωβρίου, αλλά χωρίς να έχει ανακοινωθεί αν θα γίνει απολύμανση, ούτε και πώς θα λειτουργήσουν τμήματα 50 φοιτητών όταν μόνο στο κτίριο του Θόλου, στο Βόλο, στεγάζονται έξι τμήματα. Παράλληλα, ζητούν καθαρισμό του εξαερισμού στη Γεωπονία.


Ο Δημήτρης Νόγκας, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονίας – Φυτικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ότι απαίτηση των φοιτητών είναι τα μαθήματα να γίνονται δια ζώσης και όχι εξ αποστάσεως, καθώς υπάρχουν εργαστήρια, ενώ οι φοιτητές ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία με έκτακτο κονδύλι στα Πανεπιστήμια, ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τους φοιτητές.

Επίσης, ζητούν επαναπρόσληψη όλων των καθαριστριών με τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του Π.Θ. και χορήγηση μασκών και αντισηπτικών, αξιοποίηση όλων των αναξιοποίητων χώρων του Π.Θ. και να λειτουργήσει το κτίριο των ηλεκτρολόγων μηχανικών Η/Υ, να δοθεί δωρεάν εξοπλισμός, σύνδεση στο διαδίκτυο και πρόσληψη σε βιβλιοθήκες για εξ αποστάσεως εξέταση, πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού για θεωρία και εργαστήρια, ώστε να λειτουργήσουν τμήματα κάτω των 50 ατόμων, επιπλέον δρομολόγια για να εξυπηρετούνται οι φοιτητές στη μετακίνηση προς τις σχολές τους, και δωρεάν μετακίνηση στα ΜΜΜ, ώστε οι φοιτητές να επιστρέψουν στον τόπο σπουδών τους.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr