Επενδυτικό ενδιαφέρον στο έργο ΣΔΙΤ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για φοιτητικές εστίες και εγκαταστάσεις σε Βόλο, Λαμία

Επενδυτικό ενδιαφέρον στο έργο ΣΔΙΤ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για φοιτητικές εστίες και εγκαταστάσεις σε Βόλο, Λαμία

Το ενδιαφέρον επτά εταιρικών σχημάτων συγκέντρωσε το έργο ΣΔΙΤ για την κατασκευή φοιτητικών εστιών, αθλητικών και ψυχαγωγικών υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο οικόπεδο του πρώην εργοστασίου της Βαμβακουργίας καθώς και στη Λαμία.

Την πληροφορία κοινοποίησε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Μαντζούφας. Οι εταιρίες που έδειξαν ενδιαφέρον για την κατασκευή του έργου είναι οι: Ακτωρ Παραχωρήσεις, Μυτιλιναίος – ΑΤΕΣΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ και ΘΕΜΕΛΗ.


Πρόκειται για εταιρίες κολοσσούς που έχουν έδρα στην Ελλάδα αλλά αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν έργα μεγάλης κλίμακας σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ενδιαφέρον τους δημιουργεί προσδοκίες για την υλοποίηση του έργου με τις πλέον αυστηρότερες προδιαγραφές και βεβαίως την απαραίτητη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που αποτελούν ζήτημα στην κατασκευή έργων τέτοιου μεγέθους.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί από το σύνολο των 88.068τ.μ. του οικοπέδου της Βαμβακουργίας, τα κτίρια θα καλύψουν 32.000 τ.μ. (σχεδόν το 36%). Τα υπόλοιπα 56.000 τ.μ. είναι ελεύθεροι χώροι, δηλαδή πράσινο, πλατείες, πεζόδρομοι, δρόμοι, ποδηλατόδρομοι, urban gardens και θέσεις στάθμευσης.

Στην πρώην Βαμβακουργία θα διατεθούν συνολικά για φοιτητικές εστίες και κατοικίες 27.000 τ.μ. εκ των οποίων 11.000τ.μ. στα διατηρητέα κτίρια και 16.000 τ.μ. στα νέα συγκροτήματα. Αυτό συνεπάγεται ότι θα δημιουργηθούν 515 δωμάτια των 35 – 45τ.μ. το κάθε ένα κατά μέσο όρο. Με τη διαμόρφωση των παλαιών βιομηχανικών κελυφών τρία κτίρια φοιτητικών εστιών τα οποία διαθέτουν συνολικά 187 δωμάτια.

Το έργο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2023.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr