Φοιτητές Λάρισας: Να καταργηθεί το χαράτσι των 150 και 400 ευρώ

Φοιτητές Λάρισας: Να καταργηθεί το χαράτσι των 150 και 400 ευρώ

Ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών πραγματοποίησε κινητοποίηση τη Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη, στη φοιτητική μέριμνα και στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απαιτώντας να καταργηθεί το χαράτσι των 150 και 400 ευρώ που πληρώνουν για να διαμένουν στις εστίες.

Κατήγγειλαν επίσης την απαράδεκτη στάση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έκανε πως δήθεν δεν είναι ενήμερη για την κατάσταση και τη διοίκηση της φοιτητικής μέριμνας που προσπάθησε να εμποδίσει τους φοιτητές με σεκιούριτι, για να συνεχίσει, όπως καταγγέλλει, «το παζάρι που στήνουν κάθε χρόνο στη φοιτητική μέριμνα της Λάρισας, με τους φοιτητές στο ρόλο του πελάτη». Η προσπάθεια τρομοκράτησης των φοιτητών, όμως, έπεσε στο κενό. Κάτω από την αποφασιστική στάση των φοιτητών, η διοίκηση κάλεσε τους σεκιούριτι να αποχωρήσουν και αποφασίστηκε η σύγκληση του Πρυτανικού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθεί το πρόβλημα.


Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας) μπορείτε να την δείτε εδώ.

Στην καταγγελία τους, οι φοιτητές αναφέρουν επίσης ότι «την πρώτη ευθύνη για αυτή την κατάσταση την έχει σαφώς η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που μειώνουν συστηματικά την κρατική χρηματοδότηση για την Παιδεία, δεν δίνουν φράγκο για τις ανάγκες μας και από πάνω μας χαρατσώνουν για να ζούμε σε μία εστία χωρίς ζεστό νερό, χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ, με ανύπαρκτη πυροπροστασία. Για αυτή την κατάσταση, ευθύνη έχει και η διοίκηση του ιδρύματος, που με αναλγησία και απάθεια πετούν κάθε χρόνο περίπου 200 φοιτητές έξω από την εστία, σύμφωνα με τον απαράδεκτο κανονισμό φοίτησης.

Θέτουμε το ερώτημα προς κάθε κατεύθυνση: Πώς μπορεί ένας φοιτητής με 2 άνεργους γονείς και μηδαμινό εισόδημα να προκαταβάλει το ποσό των 400 ευρώ για να πάρει το κλειδί του δωματίου του; Με ποιο δικαίωμα απαγορεύουν σε δικαιούχους να μπουν στα δωμάτιά τους αν δεν πληρώσουν το χαράτσι; Είναι ευθύνη των φοιτητών ή του κράτους να εξασφαλιστεί η φοιτητική μέριμνα;

Δεν θα επιτρέψουμε κανένας συμφοιτητής μας να μείνει στο δρόμο!».

Ο Σύλλογος καλεί τους οικότροφους φοιτητές να παραβρεθούν στην ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου σήμερα 3 Σεπτέμβρη στις 8.00 μ.μ., στο Δ' Αρρένων, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου και από κοινού να αποφασίσουν τη συνέχεια στον αγώνα τους!»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr