ΕΚΤΑΚΤΟ: Απαγόρευση εισόδου στο κεντρικό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - 5 άτομα στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απαγόρευση εισόδου στο κεντρικό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - 5 άτομα στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννης Θεοδωράκης, εξέδωσε πριν από λίγο έκτακτη ανακοίνωση προς την πανεπιστημιακή κοινότητα η οποία αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι στο κεντρικό συγκρότημα Παπαστράτος, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν λόγω σοβαρού προβλήματος δημόσιας υγείας. Το πρωί θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.»


Σε συναγερμό το Πανεπιστήμιο

Σε συναγερμό άνθρακα τέθηκαν σήμερα το μεσημέρι για τέσσερις ώρες, ΕΜΑΚ, ΕΚΑΒ, Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά την αποστολή φακέλου πιθανόν με ύποπτη σκόνη, με παραλήπτη τον πρύτανη του Π.Θ. Ζήση Μαμούρη. Τελικά στο Νοσοκομείο Βόλου και σε καραντίνα που στήθηκε, πήγαν προληπτικά στις 6.15 το απόγευμα και αφού έγινε προληπτικά απολύμανση και πλύση τους σε σκηνές με ντουσιέρες που είχαν στηθεί στην παραλία του Βόλου, ο πρύτανης του Π.Θ. Ζήσης Μαμούρης, η αντιπρύτανης Ιωάννα Λαλιώτου, καθώς και τρεις ακόμη γυναίκες – υπάλληλοι της Πρυτανείας, όπου εστάλη ο φάκελος. Ο φάκελος, που εστάλη από την Ινδία, παρέμεινε κλειστός, παραλήφθηκε από την Αστυνομία και θα σταλεί στο Χημείο Αθήνας για εξέταση.

Ο συναγερμός των υπηρεσιών ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι, όταν οι αρχές ειδοποιήθηκαν για ύπαρξη φακέλου με ύποπτη σκόνη στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτος του Π.Θ. και άμεσα αποφασίστηκε να εφαρμοστεί το Σχέδιο Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών Απειλών, που ισχύει γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Άμεσα ενημερώθηκε της ΕΜΑΚ από τη Λάρισα που έστειλε στο Βόλο ομάδα αντιμετώπισης χημικών, βιολογικών και ραδιολογικών απειλών και ξεκίνησε την προετοιμασία στήνοντας σκηνές για απολύμανση στην Αργοναυτών, ενώ στο σημείο πιο πριν είχαν φτάσει Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΚΑΒ και Αστυνομία, ζητώντας από τους καθηγητές και τους υπαλλήλους στην Πρυτανεία να παραμείνουν στο χώρο που ήταν σε καραντίνα, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αντιμετώπισαν δύσπνοια ή άλλα προβλήματα υγείας, εξαιτίας της σκόνης στον φάκελο, που, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχών. 

Σκηνικό ταινίας

Μετά τις 3 το μεσημέρι, το Πανεπιστήμιο είχε αποκλειστεί, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, στην παραλία βρισκόταν οι εδικές σκηνές καραντίνας και το όλο σκηνικό θύμισε ταινία του Χόλιγουντ, καθώς περίπου μισή ώρα αργότερα η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στην οδό Ιάσονος από το ύψος της Κ. Καρτάλη και γενικά υπήρχε μια μεγάλη κινητοποίηση, ενώ δεν επιτράπηκε η είσοδος ούτε στους φοιτητές, που περίμεναν έξω από τις κορδέλες που είχε τοποθετήσει η Αστυνομία.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, το ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ πήγε στο 4ο όροφο του κτιρίου Παπαστράτος, όπου στεγάζεται η Πρυτανεία και μετά από διαδικασία αρκετών ωρών, αφού μπήκε σε καραντίνα ο χώρος και με ασφάλεια κατέβηκαν στην παραλία οι πέντε καθηγητές και υπάλληλοι, που απολυμάνθηκαν στην ειδική ντουσιέρα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, το προσωπικού του οποίου φορούσε ειδικές στολές, σε καραντίνα που είχε ετοιμαστεί στο Νοσοκομείο Βόλου.

Από την Ινδία ο φάκελος

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο φάκελος που εστάλη στην Πρυτανεία, ταχυδρομήθηκε από την Ινδία ήταν κίτρινου χρώματος, ανάλογος με αυτούς που εστάλησαν σε άλλα Πανεπιστήμια της χώρας, ενώ η διεύθυνση ήταν δακτυλογραφημένη σε ταμπελάκι, στην αγγλική γλώσσα με παραλήπτη τον πρύτανη του Π.Θ., χωρίς να αναγράφει το όνομά του.

Βίντεο

Φωτο

Συναγερμός στις Αρχές: Φάκελοι με σκόνη στο ΕΜΠ και στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Αιγαίου και Κέρκυρας - Επτά άτομα στο νοσοκομείο

Στάλθηκε ύποπτος φάκελος και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής! - Τι έχει γίνει γνωστό

Ύποπτος φάκελος και στο ΠΑΜΑΚ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

photo: magnesianews

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr