Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων Σίτισης Πρωτοετών Φοιτητών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων Σίτισης Πρωτοετών Φοιτητών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Οι πρωτοετείς φοιτητές ακαδ. έτους 2018-2019, θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση, για χορήγηση δωρεάν σίτισης, από 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 έως και 10 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11.00.

Προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση της εγγραφής-ταυτοποίησης στις Γραμματείες των Τμημάτων και η απόκτηση των κωδικών του ιδρυματικού τους λογαριασμού.


  • Την σελίδα ενημέρωσης των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η διαδικασία ταυτοπροσωπίας θα γίνει μετά τις 17 Σεπτεμβρίου εφόσον ολοκληρωθούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές στην εφαρμογή του ΥΠΠΕΘ και αποσταλούν στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  οι πίνακες εγγραφέντων.

Κατ’ εξαίρεση και για διευκόλυνση των φοιτητών, οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να επισυνάψουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αντί της ακαδημαϊκής ταυτότητας (πάσο) τη Βεβαίωση Εγγραφής στο Τμήμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Αιτήσεων Σίτισης από ηλεκτρονικό υπολογιστή εκτός δικτύου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πρέπει να κάνετε χρήση του Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου (VPN).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ 

ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΑΡΧΕΙΩΝ PDF

Παρακαλούμε, κατά τη σάρωση των εγγράφων για την δημιουργία των επισυναπτόμενων PDF αρχείων, φροντίστε κάθε όψη να έχει και τον κατάλληλο προσανατολισμό.

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά:

  1. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΔΥΟ ΟΨΕΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, η οποία να έχει ισχύ και Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου (ΠΑΣΟ).
  2. ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΦΟΡΟΥ (πρώην Εκκαθαριστικό Σημείωμα) φορολογικού έτους 2017 (εισοδήματα έτους 2017) των γονέων ή του γονέα του φοιτητή, που έχει την επιμέλειά του, καθώς και του ίδιου του φοιτητή και των λοιπών ανήλικων μελών της οικογένειας, εφόσον ο φοιτητής ή/και τα ανήλικα υποβάλουν φορολογική δήλωση.

Για τους Κύπριους φοιτητές: α) Βεβαίωση του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων του 2017 από το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου και για τους δύο (2) γονείς όσο και για τους ιδίους και τα ανήλικα αδέρφια τους β) Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Οι αλλοδαποί φοιτητές και τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού οφείλουν να προσκομίσουν δικαιολογητικά αντίστοιχα με τα παραπάνω, μεταφρασμένα στα ελληνικά. 

Επιπλέον δικαιολογητικά (μόνο για όσους εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες):

  1. Βεβαίωση του οικείου Ιδρύματος, από την οποία να προκύπτει ότι ο/η αδελφός/ή του δικαιούχου φοιτητή είναι ενεργός προπτυχιακός φοιτητής (ν+2) και φοιτά σε διαφορετική πόλη της μόνιμης κατοικίας των γονέων του κατά το ακαδ. έτος 2018-2019.
  2. Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (Κύπριοι, αλλοδαποί, φοιτητές τέκνα Ελλήνων εξωτερικού, τέκνα άγαμης μητέρας, ορφανοί).
  3. Πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής (λόγοι υγείας).
  4. Αντίγραφο της πράξης συνταξιοδότησης (τέκνα θύματος τρομοκρατίας).
  5. Βεβαίωση επιδότησης ανεργίας του ΟΑΕΔ. 

Επισημαίνεται ότι:

  • Η υποβολή της Αίτησης έχει ισχύ και αξιολογείται μόνο εφόσον σε αυτήν έχουν επισυναφθεί σωστά σε ηλεκτρονική μορφή (αρχεία PDF) και τα δύο (2) υποχρεωτικά δικαιολογητικά από τον πιο πάνω κατάλογο.
  • Τα επιπλέον δικαιολογητικά επισυνάπτονται και αξιολογούνται εφόσον ανήκετε σε ειδική κατηγορία και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται γι’ αυτά.
  • Η Αίτηση συμπληρώνεται με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα.
  • Αιτήσεις με δυσανάγνωστα ή λανθασμένα ή ελλιπή αρχεία δεν αξιολογούνται.
  • Η Υπεύθυνη Δήλωση που περιλαμβάνεται στην Ηλεκτρονική Αίτηση Σίτισης επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986. Η υποβολή ψευδών στοιχείων ή παραποιημένων εγγράφων επιφέρει τον αποκλεισμό του αιτούντα από τη χορήγηση δωρεάν σίτισης. 

Προσοχή:

1. Με την ολοκλήρωση υποβολής, η αίτησής σας θα είναι σε κατάσταση: «Υποβλήθηκε».

- Για όσο χρονικό διάστημα η Αίτηση είναι σε κατάσταση «Υποβλήθηκε» μπορείτε να την τροποποιήσετε. Όταν η κατάσταση αλλάξει σε «Επεξεργασία» τότε δεν επιδέχεται τροποποιήσεις.

- Εάν κατά την επεξεργασία της από το αρμόδιο γραφείο της Φοιτητικής Μέριμνας προκύψουν εκκρεμότητες θα δείτε την κατάσταση της αίτησή σας να γίνεται: «Με εκκρεμότητες» και θα πρέπει να πραγματοποιήσετε τις διορθώσεις και να κάνετε «αποθήκευση αλλαγών».

- Εάν η αίτησή σας είναι πλήρης μετά την επεξεργασία της από το αρμόδιο γραφείο της Φοιτητικής Μέριμνας θα δείτε η κατάσταση να γίνεται: «Ολοκληρώθηκε».

2. Κάθε δικαιολογητικό (π.χ. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης) πρέπει να είναι ολόκληρο ένα (1) ηλεκτρονικό αρχείο (PDF) και όχι κάθε σελίδα χωριστά.

Στον ιστότοπο http://www.uth.gr/static/miscdocs/merimna/20180604_sitisi_Oroi_Proypotheseis.docx

μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης δωρεάν σίτισης. Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε με τα κατά τόπους αρμόδια γραφεία της Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας: http://www.uth.gr/students/student-welfare/merimna-epikoinonia  

  • Ο Πίνακας των δικαιούχων δωρεάν σίτισης φοιτητών, θα αναρτηθεί, στον ιστότοπο www.uth.gr και θα συνοδεύεται από τη σχετική ανακοίνωση για το χώρο και τις ημερομηνίες ενεργοποίησης της ακαδημαϊκής ταυτότητας για δωρεάν σίτιση.
  • Δωρεάν σίτιση θα χορηγείται, κατά προτεραιότητα, στους φοιτητές, οι οποίοι εμπίπτουν στις ειδικές κατηγορίες. Στη συνέχεια θα χορηγείται και στους υπόλοιπους φοιτητές, οι οποίοι δεν εμπίπτουν στις ειδικές κατηγορίες, με σειρά κατάταξης βάσει του εισοδήματος (από το χαμηλότερο στο ψηλότερο) και σε αριθμό φοιτητών, ανάλογο με το ύψος της διαθέσιμης πίστωσης για σίτιση.

Αφού έχετε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα σε μορφή PDF μπορείτε να προχωρήσετε στην Υποβολή της Αίτησης εδώ: https://merimna.uth.gr

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr