Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Σεμινάριο «Blockchain & Ballerina»

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Σεμινάριο «Blockchain & Ballerina»

Tην Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το Σεμινάριο «Blockchain & Ballerina» από το ΤΗΜΜΥ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιεί σεμινάριο με τίτλο «Blockchain & Ballerina – A Workshop on Technologies for Next-Generation Applications» την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Μαγνησίας.


Ομιλητές του σεμιναρίου θα είναι οι:

  • Δρ. Marta Piekarska (Director of Ecosystem at Hyperledger)
  • Δρ. Sanjiva Weerawarana (Founder, President and Chief Architect at WSO2 Foundation)

Το Hyperledger είναι μια συνεργατική προσπάθεια ανοιχτού κώδικα που δημιουργήθηκε για να προωθήσει τις τεχνολογίες blockchain μεταξύ διαφόρων κλάδων της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων.

Πρόκειται για μια παγκόσμια συνεργασία, η οποία φιλοξενείται από το Linux Foundation, στην οποία συμμετέχουν ηγετικά στελέχη στον τομέα της χρηματοδότησης, της τραπεζικής, του IoT, της αλυσίδας εφοδιασμού, των κατασκευών και της τεχνολογίας.

Η Ballerina είναι μια γλώσσα προγραμματισμού γενικής χρήσης, με γραπτή και γραφική σύνταξη. Η εξειδίκευσή της είναι η ενσωμάτωση – φέρνει θεμελιώδεις έννοιες, ιδέες και εργαλεία ενσωμάτωσης κατανεμημένων συστημάτων στο επίπεδο της γλώσσας και προσφέρει ένα ασφαλές και ταυτόχρονο περιβάλλον για την υλοποίηση εφαρμογών.

Αυτές οι εφαρμογές περιλαμβάνουν κατανεμημένες συναλλαγές, αξιόπιστη ανταλλαγή μηνυμάτων, επεξεργασία ροών πληροφορίας, ροές εργασίας και πλατφόρμες διαχείρισης λογισμικού.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr