Έλλειψη καθηγητών και δωματίων στις φοιτητικές εστίες του Παν/μιου Δυτ. Μακεδονίας - Στον αέρα οι σπουδές 180 φοιτητών

Έλλειψη καθηγητών και δωματίων στις φοιτητικές εστίες του Παν/μιου Δυτ. Μακεδονίας - Στον αέρα οι σπουδές 180 φοιτητών

Με την παρέμβαση εκπροσώπων των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ξεκίνησε το περιφερειακό συμβούλιο της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου 2019, κατά το οποίο βρήκαν την ευκαιρία να απαριθμήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Ο κ. Ρίμπας Γιώργος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Παν/μιου, έκανε λόγο για ένα ψήφισμα των φοιτητών που θέλησαν να καταθέσουν όπως και για την τοποθέτηση των περιφερειακών συμβούλων, στην οποία αναμένουν, μπροστά στα «χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν». Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην υποχρηματοδότηση, την έλλειψη δωματίων στις εστίες, την ακύρωση μαθημάτων λόγω της έλλειψης καθηγητών αλλά και τα προβλήματα στη σίτιση των φοιτητών λόγω της έλλειψης πόρων. «Οι σπουδές 180 φοιτητών είναι στον αέρα» σημείωσε εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί και μετά την συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων, ΤΕΙ και Παν/μιου Δυτ. Μακεδονίας. «Γενναία αύξηση στη χρηματοδότηση και οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού» θα εξομαλύνουν την κατάσταση, τόνισε.


Ο περιφερειάρχης και τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου ξεκαθάρισαν πως θα είναι στο πλευρό των φοιτητών οργανώνοντας και μία συνάντηση όπου θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν πιο διεξοδικά τα ζητήματά τους. Ο κ. Καρυπίδης υπογράμμισε πως το 20% από τα χρήματα της περιφέρειας απορροφώνται σε ζητήματα τις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θέλοντας να δείξει πως υπάρχει μέριμνα για τους φοιτητές.

Οι φοιτητές, τέλος, από πλευράς τους θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους απευθυνόμενοι και στο δημοτικό συμβούλιο. Ενώ έχουν μιλήσει ήδη και με εκπροσώπους των αστικών ΚΤΕΛ από όπου εξασφάλισαν τη σύνδεση με λεωφορείο όλων των τμημάτων του Παν/μιου. Για τη μέιωση της τιμής του εισιτηρίου, βέβαια, θα πρέπει να υπάρξει έκτακτο κονδύλι.

Δείτε σχετικές φωτό και βίντεο από τον «Πρωινό Λόγο»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr