Επιτέθηκαν με κράνη και ρόπαλα σε φοιτητές στο ΠΑΔΑ / Δείτε ΦΩΤΟ

Επίθεση αναρχικών με κράνη και ρόπαλα σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής / Τι καταγγέλλουν στα «Φοιτητικά Νέα»

Σε επίθεση ομάδας αναρχικών με κράνη, ρόπαλα και θύματα ξυλοδαρμού και ληστείας, εξελίχθηκε εορταστική εκδήλωση που διοργάνωνε η Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών το Σάββατο 4 Ιουνίου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Όπως καταγγέλλει στα «Φοιτητικά Νέα» ο φοιτητής του ΠΑΔΑ, Βασίλης Αποστολόπουλος, Επικεφαλής της Πανελλήνιας Ανεξάρτητης Κίνησης Σπουδαστών (ΠΑΝΚΣ): «Οι δράστες, φορώντας μαύρα κράνη, εισέβαλαν στον χώρο της εκδήλωσης τα μεσάνυχτα, λίγα λεπτά πριν την έναρξή της.


»Κάνοντας κυριολεκτικά επιδρομή με λοστούς και ρόπαλα, κατέστρεψαν τον εξοπλισμό της εκδήλωσης, εξαπέλυσαν ύβρεις και απειλές πετώντας γυάλινα μπουκάλια σε όσους βρίσκοντας στον χώρο και επιτέθηκαν στους διοργανωτές και άλλους φοιτητές και φοιτήτριες που βρίσκονταν εκεί με αποτέλεσμα περισσότερους από 5 τραυματίες».  

Η εκδήλωση για λόγους ασφάλειας των συμμετεχόντων δεν πραγματοποιήθηκε λέει στα «Φοιτητικά Νέα» ο Βασίλης Αποστολόπουλος και προσθέτει πως μέρος των εσόδων της εκδήλωσης επρόκειτο να διατεθεί μάλιστα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, υπέρ των Ουκρανών προσφύγων.

Καταλήγει λέγοντας πως, «η Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών είναι η πρώτη μη-κομματική, φιλελεύθερη φοιτητική οργάνωση που δραστηριοποιείται στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Οι θέσεις της ΠΑΝΚΣ έχουν ως στόχο την προώθηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, της αξιοκρατίας, της αξιολόγησης, και της βελτίωσης της καθημερινότητας των φοιτητών, με πρότυπο ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο, ανοιχτό, συμπεριληπτικό και καινοτόμο».

Δείτε φωτο

Βασίλης Αποστολόπουλος επιθεση

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr