Στοχοποίησαν φοιτητή του ΠΑΔΑ με αφίσες στο Πανεπιστήμιο

Στοχοποίησαν φοιτητή του ΠΑΔΑ με αφίσες στο Πανεπιστήμιο

Το πρόσωπό του στοχοποιημένο σε αφίσα στο πανεπιστήμιό του είδε ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Βασίλης Αποστολόπουλος. Ο επικεφαλής της φοιτητικής παράταξης Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών – ΠάΝΚΣ, η οποία έχει ταχθεί υπέρ της θεσμοθέτησης πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Όπως φαίνεται, η αφίσα αναρτήθηκε από σχήμα φοιτητών το οποίο μετέχει στην φοιτητική παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Ο κ. Αποστολόπουλος, μιλώντας στην «Καθημερινή», ανέφερε ότι ζήτησε από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Παναγιώτη Καλδή να υπάρξει μέριμνα για να κατέβουν οι αφίσες. Ωστόσο σύμφωνα με τον φοιτητή, ο πρύτανης του είπε πως θα ενημερώσει τις καθαρίστριες για να τις βγάλουν το βράδυ. Ακολούθησε ο εξής διάλογος μεταξύ των δύο, όπως τον παρουσιάζει ο κ. Αποστολόπουλος:


Φοιτητής: «Μέχρι το βράδυ είναι πόσες ώρες, θα με βλέπουν οι συμφοιτητές μου σε αφίσες στοχοποιημένο;»

Πρύτανης: «Τώρα τι θες να ανέβουν οι εντάσεις; Εγώ είμαι εδώ για να κρατώ τις ισορροπίες»

Φοιτητής: «Ποιες ισορροπίες, μεταξύ θύτη και θύματος;»

Πρύτανης: «Όχι προς Θεού, αλλά να ξέρεις ότι και οι απόψεις έχουν και συνέπειες».

Ο κ. Καλδής μιλώντας στην «Κ» δήλωσε ότι «έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για να κατέβουν οι αφίσες. Η διαπόμπευση οποιουδήποτε δεν είναι ανεκτή στο πανεπιστήμιο, ενώ προασπίζουμε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Από την άλλη είμαστε από τα ιδρύματα που δεν έχουν πρόβλημα παραβατικότητας». 

Το περιστατικό έγινε λίγες ημέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές την προσεχή Τετάρτη.

Σχετικό απόσπασμα με τις δηλώσεις του φοιτητή:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr