Επίτιμος Διδάκτορας του ΠΑΔΑ ο Massimiliano Fuksas

Επίτιμος Διδάκτορας του ΠΑΔΑ ο Massimiliano Fuksas

Ο δημιουργός του “the cloud” (EUR Rome, 2016) αναγορεύθηκε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού. Ο Massimiliano Fuksas στην αντιφώνησή του πραγματοποίησε διάλεξη με τίτλο “Innovation and Architecture”.

Ο Massimiliano Fuksas είναι από τη δεκαετία του ’80 ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της σύγχρονης αρχιτεκτονικής σκηνής και σήμερα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του παγκόσμιου πολιτισμού. Έχει τιμηθεί με πλήθος βραβεύσεων και διεθνών αναγνωρίσεων. Έχει διατελέσει και είναι Μέλος σημαντικών Οργανισμών, Ακαδημιών και Επιτροπών. Έχει λάβει μετάλλια και παράσημα για την προσφορά του στον πολιτισμό. Έχει διδάξει ως Επισκέπτης Καθηγητής σε πολλά έγκριτα Πανεπιστήμια όπως το Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, η École Special School of Architecture στο Παρίσι, η Akademie der Bildenden Künste στη Βιέννη, η Staatliche Akademie der Bildenden Künste στη Στουτγάρδη.   


Το γραφείο του «Studio Fuksas» αποτελεί ένα από τα πλέον διακεκριμένα, διεθνούς εμβέλειας αρχιτεκτονικά γραφεία. Εδώ και 50 χρόνια έχει διαμορφώσει τη δική του πρωτοποριακή προσέγγιση μέσω μιας μεγάλης γκάμας έργων, από αστικές παρεμβάσεις μέχρι αεροδρόμια, από μουσεία μέχρι πολιτιστικά κέντρα και συναυλιακούς χώρους, από συνεδριακούς χώρους μέχρι γραφεία, από εσωτερικούς χώρους μέχρι αντικείμενα ντιζάιν. Με κεντρικά γραφεία σε Ρώμη, Παρίσι, Σεντσέν και Ντουμπάι, το «Studio Fuksas» έχει ολοκληρώσει πάνω από 600 έργα σε Ευρώπη, Αφρική, Αμερική, Ασία και Αυστραλία και έχει αποσπάσει πολλά διεθνή αρχιτεκτονικά βραβεία. Το έργο του Massimiliano Fuksas περιλαμβάνεται στα εγκυρότερα συγγράμματα περί αρχιτεκτονικής διεθνώς και διδάσκεται σε όλες τις Σχολές Αρχιτεκτονικής παγκοσμίως.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr