Φοιτητές ΠΑΔΑ: Θετική εξέλιξη ειδήσεων για τα Τμήματα Μηχανικών του πανεπιστημίου

Φοιτητές ΠΑΔΑ: Θετική εξέλιξη ειδήσεων για τα Τμήματα Μηχανικών του ΠΑΔΑ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Ενημέρωση από την σημερινή κινητοποίηση των φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μετά από απόφαση που έλαβε ο Φοιτητικός Σύλλογος.

Αναλυτικά όλα όσα αναφέρουν οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών του ΠΑΔΑ:


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 21/10 και ώρα 11:00, μαζική κινητοποίηση των φοιτητών του τμήματος στην διοίκηση της σχολής και συνάντηση με τον Πρύτανη κ. Καλδή και τον Πρόεδρο του τμήματος κ. Κυριάκη-Μπιτζάρο.

• Για το ζήτημα με τα ΣΗΕ, μας διαβεβαίωσαν ότι από την ερχόμενη Δευτέρα το μάθημα θα διδάσκεται από άλλον καθηγητή! Ακόμα ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην ξαναπαρατηρηθούν μαζικές αποτυχίες φοιτητών στα μαθήματα του τμήματος, που παρατηρείται από συγκεκριμένους καθηγητές.

• Σχετικά με το ζήτημα της εμβόλιμης, ο πρύτανης του ΠαΔΑ, κ Καλδής, μας έδωσε δέσμευση ότι θα γίνει, ενώ ο πρόεδρος του τμήματος κ. Κυριάκης-Μπιτζάρος, δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη συνέλευση των καθηγητών του τμήματος θα το θέσει σαν θέμα προς ψήφιση.

• Σχετικά με την διεξαγωγή των εργαστηρίων και τις ελλείψεις σε καθηγητές, δεσμεύτηκαν ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει θετική εξέλιξη. Συγκεκριμένα ότι το μάθημα «Μαθηματικά 1» του α έτους, θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα με την πρόσληψη καθηγητή. 

Κάτω από την πίεση μας και την δυναμικότητα των κινητοποιήσεων μας ο αγώνας μας είχε αποτέλεσμα! Έχουμε ορισμένες θετικές δεσμεύσεις με τις οποίες δεν επαναπαυόμαστε, αν δεν δούμε το πρόγραμμα της εμβόλιμης ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της, αν δε δούμε τον καθηγητή να κάνει το μάθημα στα «Μαθηματικά 1» κλπ.

Φαίνεται όμως πως μόνο όταν διεκδικούμε, ενωμένοι, οργανωμένοι μέσα στα τμήματα και τα έτη μας, μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα! Δε σταματάμε τον αγώνα μας, γιατί τα προβλήματα παραμένουν και γιατί μόνο έτσι θα γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις που πήραμε σήμερα.

Καλούμε τους συμφοιτητές μας στα τμήματα των μηχανικών να αγωνιστούν και αυτοί όπως κάναμε κι εμείς και στα δικά τους τμήματα και έτη. Να παλέψουμε από κοινού και να διεκδικήσουμε:

• Να αραιώσουν και να αξιοποιηθούν νέοι χώροι, στα μαθήματα όπου παρατηρείται συνωστισμός.

• Απεριόριστη δήλωση μαθημάτων για όλους τους επί πτυχίω φοιτητές.

• Να μην μείνει κανένας φοιτητής εκτός εργαστηρίου.

• Να ανεγερθούν εστίες για όλους τους επαρχιώτες φοιτητές.

• Να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τις διαγραφές των φοιτητών. Ειδικά για το τμήμα μας όπου ο μέσος όρος αποφοίτησης είναι πολύ μεγάλος και την ίδια στιγμή δουλεύουμε παράλληλα με τις σπουδές μας.

Εικόνες από τη σημερινή κινητοποίηση

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr