ΠΑΔΑ: Σε κινητοποίηση προχωρούν οι φοιτητές του Τμήματος ΗΗΜ - Τι διεκδικούν

ΠΑΔΑ: Σε κινητοποίηση προχωρούν οι φοιτητές του Τμήματος ΗΗΜ - Τι διεκδικούν

Απόφαση συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ):

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Φοιτητές ΠΑΔΑ: Θετική εξέλιξη ειδήσεων για τα Τμήματα Μηχανικών του πανεπιστημίου


Ολοκληρώθηκε μία εβδομάδα λειτουργίας του ΠΑΔΑ,

Δυστυχώς φάνηκε για ακόμη μία φορά ότι δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο από την διοίκηση και το Υπουργείο παιδείας για την ασφαλή, διά ζώσης λειτουργία των τμημάτων μας.

Είχαν δύο χρόνια καιρό και δεν έλυσαν κανένα από τα προβλήματα μας! 

• Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες που αντικρίσαμε την προηγούμενη Δευτέρα, με τεράστιες ουρές να δημιουργούνται στις εισόδους, με τον συνωστισμό που δημιουργήθηκε μέσα και έξω από ορισμένες αίθουσες.
Δεν κάναμε 2 χρόνια υπομονή για να συνωστιζόμαστε στα ΜΜΜ, να περιμένουμε σε ουρές έξω από το Πανεπιστήμιο μας και τελικά να καθόμαστε σε παγκάκια, στα παράθυρα και τους διαδρόμους μήπως καταφέρουμε και παρακολουθήσουμε τις θεωρίες μας.

• Η πλειοψηφία των φοιτητών του τμήματος μας εργάζεται για να βιοποριστεί, είτε πληρώνει νοίκι για να σπουδάσει, αφού το ΠΑΔΑ δεν διαθέτει εστίες.

• Η κυβέρνηση φρόντισε να μας επιβαρύνει, ψηφίζοντας ανώτατο όριο φοίτησης ν+2, εν μέσω καραντίνας και κλειστών σχολών.

Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο από τις ζωές μας!

Εδώ και χρόνια στο τμήμα μας και ενώ είναι αίτημα εκατοντάδων φοιτητών, δεν υπάρχει εμβόλιμη εξεταστική. Η εμβόλιμη εξεταστική αποτελεί ανάσα για πολλούς επί πτυχίω φοιτητές, ώστε να μην χρειάζεται να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για να πάρουμε πτυχίο.

Πραγματοποιείται στην πλειοψηφία των Πανεπιστημίων της χώρας μας και θεωρούμε αυτονόητο να διεξαχθεί και σε εμάς, όπου η πλειοψηφία των φοιτητών εργάζεται από τα πρώτα έτη.

Παράλληλα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο πολυετές πρόβλημα που υπάρχει με μαζικές αποτυχίες σε μαθήματα, όπως αυτά που διδάσκει ο κ. Λεωνιδόπουλος. Φοιτητές έχουν φτάσει σε σημείο να σκέφτονται να παρατήσουν τις σπουδές τους εξαιτίας ενός μαθήματος.

Το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές και ενώ είναι γνωστό εδώ και καιρό στην διοίκηση του τμήματος, δεν έχει γίνει κάποια προσπάθεια επίλυσης του.

Την ίδια στιγμή η διοίκηση του τμήματος αντί να βρει λύσει στα προβλήματα μας, φαίνεται να μας κοροϊδεύει!

Ενώ υπήρχε δέσμευση από τον πρόεδρο του τμήματος κ. Κυριάκη-Μπιτζάρο, ότι τα αιτήματα μας θα συζητηθούν στην συνέλευση των καθηγητών την περασμένη Πέμπτη, παρευρεθήκαμε εκεί και με την δικαιολογία ότι «έχουμε χρόνο μέχρι τον Φλεβάρη» μας κλείδωσε απ’έξω!!!

Οι φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών θα συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε ενάμιση χρόνο πριν.

Τα αιτήματα μας είναι δίκαια και θα νικήσουμε!

Διεκδικούμε:

• Να λυθεί τώρα το χρόνιο πρόβλημα με την μαζική αποτυχία φοιτητών στα μαθήματα ΕΣΗΕ, ΣΗΕ 1 (κλάδος Ενέργειας), ΣΗΕ 2 εργαστήριο.

• Να διεξαχθεί εμβόλιμη εξεταστική για όλους τους επί πτυχίω φοιτητές, από το Χειμερινό εξάμηνο και μετά.

• Να αραιώσουν και να αξιοποιηθούν νέοι χώροι, στα μαθήματα όπου παρατηρείται συνωστισμός.

• Απεριόριστη δήλωση μαθημάτων για όλους τους επί πτυχίω φοιτητές.

• Να γίνει τώρα πρόσληψη καθηγητών σε όποια τμήματα υπάρχουν κενά.

• Να μην μείνει κανένας φοιτητής εκτός εργαστηρίου.

• Να ανεγερθούν εστίες για όλους τους επαρχιώτες φοιτητές.

• Να διατίθενται δωρεάν τα αναλώσιμα σε όλους τους φοιτητές.

Καλούμε όλους τους φοιτητές του τμήματος σε κινητοποίηση στον Πρύτανη, έξω από το κτήριο της διοίκησης, την Πέμπτη 21/10 και ώρα 11:00 να κάνουμε γνωστά τα αιτήματα μας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr