ΠΑΔΑ: Συνέντευξη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

ΠΑΔΑ: Συνέντευξη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Συνέντευξη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 19 Ιουλίου στο πλαίσιο μιας λίγο διαφορετικής εκπομπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η συζήτηση έλαβε χώρα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου τέθηκαν στο τραπέζι τα νομικά ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά και οι χρόνιες παθογένειες της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας ανέλυσε τα ως τώρα πεπραγμένα του χαρτοφυλακίου του, το όραμά του για το υπόλοιπο της θητείας του, ενώ επεσήμανε και τις προκλήσεις που προέκυψαν στον τομέα της Δικαιοσύνης από την έλευση της πανδημίας του COVID-19.


Εκτενέστερα έγινε αναφορά και στην καθυστέρηση απονομής της Ελληνικής Δικαιοσύνης, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι Δικηγόροι, καθώς και στην επένδυση της Ελληνικής Πολιτείας σε ανακαίνιση ή και δημιουργία νέων Δικαστικών Μεγάρων.

Προανήγγειλε δε και την εισδοχή της Δικαστικής Εξουσίας στη Νέα Ψηφιακή Εποχή και τον ψηφιακό μετασχηματισμό κάποιων διαδικασιών στο πλαίσιο της επερχόμενης “e-Justice”.

Λόγος έγινε και για τη συνταγματικότητα ή μη του υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεκριμένων πληθυσμιακών και εργασιακών ομάδων που απασχολεί την επικαιρότητα.

Την πολλή ενδιαφέρουσα συζήτηση συντόνισε η Γλυκερία Τερζή.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr