Μνημόνιο Συνεργασίας ΠΑΔΑ και Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

Μνημόνιο Συνεργασίας ΠΑΔΑ και Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητής Παναγιώτης Καλδής και ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Αντιναύαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής (ΜΒΣΠ) της Σχολής Μηχανικών και του Τμήματος Ναυτικών Επιστημών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ).

Ο Αντιναύαρχος κ. Ιωάννης Καλογερόπουλος καλωσορίζοντας τα στελέχη του ΠΑΔΑ στις εγκαταστάσεις της ΣΝΔ ευχαρίστησε για την υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή συνέργεια που αναμένεται. Συγχρόνως ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διμερή συνεργασία με ένα από τα διεθνώς καταξιωμένα και ποιοτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας με έναρξη λειτουργίας το 1845.


Σκοπός του πρωτοκόλλου συνεργασίας είναι η θεσμοθέτηση και η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας σε τομείς προηγμένης καινοτομίας μεταξύ των δύο τμημάτων των δύο Ιδρυμάτων. Στο πλαίσιο αυτό τα δύο Τμήματα αναπτύσσουν δράσεις όπως:

  • Συνεργασία σε τομείς με κοινό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον με γνώμονα την αριστεία,
  • Δημιουργία νέων ακαδημαϊκών προγραμμάτων κοινού ενδιαφέροντος των δύο Ιδρυμάτων και σε τεχνολογίες αιχμής,
  • Οργάνωση κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων (ημερίδων, συνεδρίων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, κλπ.),
  • Συμμετοχή επιστημονικού προσωπικού του ενός Ιδρύματος σε θεσμοθετημένα Εργαστήρια του άλλου ως εξωτερικοί συνεργάτες,
  • Ανταλλαγή ακαδημαϊκού υλικού, δημοσιεύσεων και δεδομένων για ερευνητικούς σκοπούς,
  • Υποβολή κοινών προτάσεων στο πλαίσιο Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων δημόσιας χρηματοδότησης,
  • Εκπόνηση και παρακολούθηση πτυχιακών και μεταπτυχιακών διατριβών από κοινού, κ.α.

Η πρώτη εφαρμογή της περιγραφόμενης συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών αφορά στην υλοποίηση από κοινού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών: «Μη επανδρωμένα αυτόνομα και τηλεκατευθυνόμενα συστήματα» (“Uunmanned autonomous and remote controlled systems”).

Το πρόγραμμα εξυπηρετεί την ανάπτυξη εξειδικευμένης γνώσης, δεξιοτήτων και ικανοτήτων και απευθύνεται σε στελέχη που δραστηριοποιούνται στις περιοχές της ναυτικής τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας, των αεροδιαστημικών εφαρμογών, της εθνικής άμυνας και της πολιτικής προστασίας. Κατά τη μεταβατική περίοδο μέχρι την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών από πλευράς ΣΝΔ για τη συμμετοχή της, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ήδη λειτουργεί ως πρόγραμμα του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ με το διδακτικό προσωπικό που προέρχεται από τη ΣΝΔ να λειτουργεί στο θεσμικό πλαίσιο του επισκέπτη καθηγητή.

Οι εκπρόσωποι κάθε μέρους που ορίστηκαν για το συντονισμό της συνεργασίας και την επιτυχή υλοποίησή της είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος ΜΒΣΠ κ. Δημήτριος Πυρομάλης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων κ. Ανδρέας Τσιγκόπουλος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr