Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ ΠΑΔΑ και Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, "Κοργιαλένειο-Μπενάκειο"

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ ΠΑΔΑ και Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, "Κοργιαλένειο-Μπενάκειο"

Στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω υπεγράφη το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του ΠΑΔΑ εκπροσωπούμενου από τον πρύτανη Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή και του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ε.Ε.Σ, εκπροσωπούμενου από τη Διοικήτρια κα Ελπινίκη Ταβιανάτου και τον Πρόεδρο του ΔΣ κο Ηλία Πετρόπουλο σχετικά με εκπαιδευτικά και ερευνητικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, μεταξύ άλλων, ξεκινά ερευνητική συνεργασία ανάμεσα στο θεσμοθετημένο Ερευνητικό Εργαστήριο “Ακτινοφυσικής, Τεχνολογίας Υλικών και Βιοϊατρικής Απεικόνισης (ΑΚΤΥΒΑ)” του Τμήματος Βιοϊατρικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών -που διευθύνει ο Καθηγητής, κ. Γεώργιος Φούντος- και το προαναφερθέν Νοσοκομείο, αναφορικά με την πρωτοποριακή – σε παγκόσμιο επίπεδο – μέθοδο διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, μέσω του χαρακτηρισμού των αποτιτανώσεων.


Η συγκεκριμένη μέθοδος, ενθαρρυντική από τις μέχρι τώρα ενδείξεις, είναι μη επεμβατική, αξιολογεί μαστογραφικές εικόνες και αναμένεται να συνεισφέρει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, όπως και στην πρώιμη διάγνωσή του, καθώς και τη μείωση του αριθμού των απαιτούμενων βιοψιών.

Με την ανωτέρω ερευνητική συνεργασία επιδιώκεται συγχρόνως η βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών για ένα θέμα που ταλανίζει τη σύγχρονη κοινωνία, όπως είναι ο καρκίνος του μαστού, η προαγωγή της γνώσης στη βάση της προηγμένης τεχνολογίας και η εξοικονόμηση πόρων για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr