Στο ΠΑΔΑ φοιτητές του Princeton University με θερινή εθελοντική εξ αποστάσεως εργασία

Στο ΠΑΔΑ φοιτητές του Princeton University με θερινή εθελοντική εξ αποστάσεως εργασία

Τo ΠΑΔΑ βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές του Προγράμματος Εθελοντικής Εργασίας στο εξωτερικό, του Πανεπιστημίου του Πρίνστον των ΗΠΑ για θέσεις προπτυχιακών φοιτητών του αμερικανικού Ιδρύματος για θερινή εθελοντική εργασία το 2021 – summer internships (για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο).

Αξίζει να επισημανθεί, ότι το Princeton University αποτελεί ένα από τα κορυφαία ΑΕΙ παγκοσμίως – συνήθως στην πρώτη δεκάδα κατάταξης – με πολλές κατοχές Βραβείων Νόμπελ από τους Καθηγητές του- ενώ συγκαταλέγεται στις ΗΠΑ στα λεγόμενα «μεγάλα τρία» μαζί και με τα Harvard και Yale.


Η εν λόγω πρωτοβουλία του Princeton δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές του να εκπληρώσουν ακαδημαϊκούς και προσωπικούς στόχους μέσω της διαβίωσης και της εργασίας τους σε επιλεγμένες δομές ερευνητικών και ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων διεθνώς.

Η συνεργασία του ΠΑΔΑ και του Princeton ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 για την έλευση των πρώτων εθελοντών στο ΠΑΔΑ, όπου εξαιτίας της πανδημίας δεν κατέστη τελικώς εφικτή. Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 (μήνες Ιούνιος – Ιούλιος 2021) και λόγω των παρόμοιων συνθηκών οι προσφερόμενες θέσεις εθελοντικής εργασίας θα είναι εξ’ αποστάσεως (remote) και αφορούν σε αντικείμενα αντικαρκινικής φαρμακολογίας, βιοϊατρικής μηχανικής και ρομποτικής/βαθιάς μάθησης.

Οι επιβλέποντες (supervisors) για τους εθελοντές είναι καθηγητές του ΠΑΔΑ και θα τους κατευθύνουν στην εργασία που αναλαμβάνουν με την κατάλληλη καθοδήγηση και επίβλεψη.

Ο πρύτανης του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Παναγιώτης Καλδής, χαρακτήρισε την εν λόγω διαδικασία εξαιρετικά τιμητική και ως αναγνώριση των δυνατοτήτων και της ταχείας ανάπτυξης του Πανεπιστημίου, καθώς και ως χρήσιμη για τη διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων του.

Επιπροσθέτως, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους συναδέλφους, Καθηγητή Αθανάσιο Νασιόπουλο και επίκ. Καθηγητή Ηλία Ζώη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών για την υποδειγματική εργασία που προσφέρουν στην εμπέδωση της συγκεκριμένης συνεργασίας με το Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας στο εξωτερικό του Princeton University.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr