ΠΑΔΑ: Συμμετοχή του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

ΠΑΔΑ: Συμμετοχή του Τμήμ. Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα “AEPSCOV” του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Επιστημών Τροφίμων, σε συνεργασία με το Ιασώ Παίδων, την ITML και το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με Επιστημονική Υπεύθυνη την αναπληρ. Καθηγήτρια κα Δήμητρα Χούχουλα, χρηματοδοτήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό “EOSC” (European Open Science Cloud).

Το πρόγραμμα “AEPSCOV” είναι μια εφαρμογή παιχνιδιού που βασίζεται σε cloud για Android και iOS για την εκπαίδευση των παιδιών στην προστασία COVID19 https://beatcovid19.itml.gr/


Η Επιστημονική Υπεύθυνη κα Χούχουλα επισημαίνει:

“Χτίσαμε ένα «μάθημα» για την COVID 19 και την προστασία από τη μόλυνση, και το παιχνίδι! Το παιχνίδι, είναι ένα ευχάριστο “escape room” δηλαδή σχολικές τάξεις με όμορφα χρώματα, όπου τα παιδιά για να ξεκλειδώσουν πρέπει να ανοίγουν παράθυρα με ερωτήματα πολλαπλής επιλογής. Όταν απαντήσουν σωστά σε 15 ερωτήματα σε ένα από τα επίπεδα παιχνιδιού, θα σχηματιστεί ένας κωδικός με τον οποίο η πόρτα ανοίγει και το παιδί μεταβαίνει σε άλλο χώρο!

Στο τέλος ως επιβράβευση καταφθάνει στην οθόνη ένα όμορφο «πιστοποιητικό». Το παιχνίδι έχει ήχο που έχει επιλεγεί για παιδικά παιχνίδια. Είναι σχεδιασμένο σε τρία επίπεδα ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας των ερωτήσεων και την ηλικία (ΕΠΙΠΕΔΟ 1 για παιδιά 5-8 ετών), για παιδιά 8 έως 12 ετών το παιχνίδι θα περιλαμβάνει πιο δύσκολες ερωτήσεις (ΕΠΙΠΕΔΟ 2), ενώ οι πιο δύσκολες ερωτήσεις θα είναι για 12- 14 ετών (ΕΠΙΠΕΔΟ 3).

Το “AEPSCOV” συνδυάζει τις πρόσφατες τεχνολογικές ΙΤ τάσεις και αντιμετωπίζει την εκπαίδευση και την προστασία του νοσήματος COVID 19 μέσω μιας ψηφιακής εφαρμογής χαμηλού κόστους. Αυτή η εφαρμογή θα προσφέρει ένα εξαιρετικό εργαλείο εκπαίδευσης γι’ αυτή τη νόσο.”

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr